Zöld spárga recept húsgombóccal, tükörtojással: ha kedveled, ha nem a spárgát, készítsd el, mert élvezetes élményben lesz részed.
Zöld spárga recept
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 2 csomag friss zöld spárga (figyelj a vásárlásnál!)
- 60 dkg darált sertéshús
- 4 + 1 db tojás
- fűszerek: só, bors, kakukkfű
- 2 db száraz csípős piros paprika
- olaj a hús sütéséhez és a spárga párolásához.
Bevásárlólista
- 2 csomag friss zöld spárga
- 60 dkg darált sertéshús
- 5 db tojás
- 2 db száraz csípős piros paprika
- 1 liter napraforgó olaj
Emlékeztető: só, bors, kakukkfű
Zöld spárga elkészítése
- A zöld spárga végéből letörsz roppanásig kb. 3-4 cm-t (a fás részt, amit semmire nem tudsz felhasználni, mert élvezhetetlen, legfeljebb – ha van – komposztba teheted). ha még kemény a megmaradt szálak vége, tisztítsd meg zöldségtisztítóval.
- A spárgákat megmosod, végükből levágsz még 2-3 cm-t (más célra félreteszed – a cikk végén olvashatod, mit tettem vele).
- A darált húshoz hozzáadsz 1 db tojást, sózod, borsozod, más fűszert, pl. kevés kakukkfüvet, pirospaprikát) is szórhatsz bele. Összedolgozod és gombócokat vagy korongokat formálsz belőle. Ha nagyon lágy lenne, kevés zsemlemorzsát is adhatsz hozzá, sőt bele is forgathatod.
- A gombócokat bő olajban, a korongokat kevés olajban elkezded kisütni.
- A spárgákat egy serpenyőben elhelyezed. Rádobod a darabokra vágott csípős paprikát, olíva olajjal vagy vajjal, kevés víz hozzáadásával felteszed párolódni – fedő alatt
- A tükörtojásokat egy nagyobb serpenyőben lassan sütni kezded.
- A sütési hőmérsékletek megfelelő beállításával elérheted, hogy mindhárom hozzávaló egyszerre legyen kész.
Elkészítési idő:
- Spárga tisztítása: 5 perc
- Húsgombócok elkészítése: 10 perc
- Sütés. 15 perc
Összesen: 30 perc
Zöld spárga recept – tálalás
A tányérokon elhelyezed a tükörtojásokat, mellé rendezed a spárgákat, tetejére teszed a húsgombócokat vagy korongokat és már fogyasztható is az étel. Fél óra alatt biztosan elkészíted.
Érdekelhet még:
Spárga recept képek:
saját készítésű étel saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások