Paprikás krumpli bográcsban: az egyik legegyszerűbb étel, de a bográcsozás szokásos hangulatával fűszerezve királyi lakoma is lehet belőle. Nagy előnye, hogy gyorsan elkészül.
Paprikás krumpli bográcsban főzve
Elkészítési idő (tűzrakás nélkül): 60 perc
Hozzávalók
6 személyre
- 2 kg krumpli
- 2 szál lángolt kolbász vagy 4 pár debreceni
- 2 fej hagyma
- 2 evőkanál sertészsír (vagy 15 dkg füstölt szalonna)
- 4 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 teáskanál só (ízlés szerint módosítható)
- 1 db csípős zöldpaprika
Bevásárlólista
- 2 kg krumpli
- 2 szál lángolt kolbász vagy 4 pár debreceni
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- 1 db csípős zöldpaprika
Emlékeztető: édes (csípős) piros fűszerpaprika, só
Megjegyzés:
A zsír helyett főzheted szalonnával. Ez esetben a főzés a szalonna zsírjának kiolvasztásával kezdődik, és még finomabb lesz az étel íze.
Előkészítés
- A krumplit megtisztítod, cikkekre vagy kockákra vágod. A főzésig tartsd vízben.
- A hagymát megtisztítod, felaprítod.
- A zöldpaprikát felszeleteled.
Megjegyzések:
- A kolbász a főzés közben is felszeletelhető.
- Ha nem bográcsban szeretnéd készíteni, paprikás krumpli receptet is találsz.
Paprikás krumpli készítése bográcsban
- A zsírt felolvasztod (szalonnát kiolvasztod) és megdinszteled benne a hagymát.
Hagyma dinsztelése
- Belekevered a piros paprikát, fél deci vizet öntesz rá.
Piros paprika hozzáadása
- Beleteszed a krumplit, és felengeded annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje.
Krumpli hozzáadása
Víz hozzáadása
- Főzöd, amíg a krumpli majdnem megpuhul (ez kb. 20 perc lesz).
- Hozzáadod a kolbászt és együtt főzöd tovább a krumplival annak megpuhulásáig – hozzávetőlegesen még 10 percig.
Kolbász hozzáadása
Krumpli főzése
Elkészítési idő:
- Hagyma, zöldpaprika, paradicsom feldarabolása: 10 perc
- Krumpli tisztítása, felszeletelése: 20 perc
- Főzés:30 perc
- Kolbász felszeletelése: megoldható a főzési idő alatt
Összesen: 60 perc
Tálalás
Tálalhatod tejföllel, 1 szelet kenyérrel, csípős zöldpaprikát is tehetsz a tetejére.
Bográcsban főtt paprikáskrumpli
Képek: családi együttműködéssel készített étel saját felvételei. l
Legutóbbi hozzászólások