Tojásos lecsó recept: egyszerű, mint a pofon és jó, mint minden lecsó. A tojás tartalmassá teszi az ételt, és a főzés közben keletkező lé jó részét is magába szívja.
Tojásos lecsó recept
Elkészítési idő: 40 perc (ebből munka: 20 perc)
A tojásos lecsó készítése nem bonyolult. Elkészíteni is egyszerű, néhány dologra kell csak jobban odafigyelni.
Tojásos lecsó hozzávalók
4 személyre
- 1,2 kg vastagabb húsú zöldpaprika
- 0,4 kg paradicsom
- 2 – 3 db közepes vöröshagyma
- 1 db csípős paprika (csak akkor, ha kedvelitek a csípőset)
- 5 – 10 dkg sertészsír vagy szalonna
- 4 db tojás
- 1 evőkanál piros, édes fűszerpaprika
- só (ízlés szerinti mennyiségben
Bevásárlólista
- 1,2 kg vastagabb húsú zöldpaprika
- 0,4 kg paradicsom
- 2 – 3 db közepes vöröshagyma
- 1 db csípős paprika (feltételesen)
- 10 dkg sertészsír vagy szalonna
- 4 db tojás
Emlékeztető: piros, édes fűszerpaprika, só
Az alapanyagok előkészítése
- A paprikát kicsumázod, karikákra, vagy hosszúkás szeletekre vágod.
- A paradicsom héját lehúzod (előzőleg forró vízbe kell tenni) és felkockázod.
- A hagymát megtisztítod, apróra vagy félkarikára vágod.
- A szalonnát (ha avval készül a lecsó) felkockázod.
Tojásos lecsó készítése
A tojásos lecsó készítése nem bonyolult. Elkészíteni is egyszerű, néhány dologra kell csak jobban odafigyelni.
- A zsírt egy alkalmas méretű lábosban felolvasztod, vagy a szalonna zsírját kiolvasztod. Benne a hagymát üvegesre párolod.
- Leveszed a tűzhelyről (vagy félrehúzod), beleteszed a piros fűszerpaprikát és összekevered. A paprika a zsírban szép színnel feloldódik.
- Beleteszed a paradicsomot, megkevered. Levet eresz, így a paprika nem hevül túl. Visszateszed a tűzhelyre, és kis lángon megvárod, hogy kiengedje a levét.
- Beleteszed a paprikát. Megsózod és fedő alatt megpárolod.
- Amikor megpuhult, beleütöd a tojásokat. Elkevered és veszel egy nagyobb lapátot. Időnként megemelgeted, hogy az alja ne süljön túl és a még meg nem sült tojás kerüljön az aljára. Nem kevergeted fakanállal, mert akkor egy massza keletkezik és nem lesz szép az étel. Amikor a tojás megsült, a lecsó elkészült.
Elkészítési idő:
- Alapanyagok előkészítése: 15 perc
- Lecsó főzése: 20 perc
- Főzés tojással: 5 perc
Összesen: 40 perc
Tojásos lecsó tálalása
Tálalhatod egy szelet kenyérrel, de főzhetsz hozzá rizst vagy tarhonyát is.
Tojásos lecsó recept képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások