Tojásos lecsó recept: egyszerű, mint a pofon és jó, mint minden lecsó. A tojás tartalmassá teszi az ételt, és a főzés közben keletkező lé jó részét is magába szívja.

Tojásos lecsó tálalva

Tojásos lecsó recept

Elkészítési idő: 40 perc (ebből munka: 20 perc)

A tojásos lecsó készítése nem bonyolult. Elkészíteni is egyszerű, néhány dologra kell csak jobban odafigyelni.

Tojásos lecsó hozzávalók

4 személyre

  • 1,2 kg vastagabb húsú zöldpaprika
  • 0,4 kg paradicsom
  • 2 – 3 db közepes vöröshagyma
  • 1 db csípős paprika (csak akkor, ha kedvelitek a csípőset)
  • 5 – 10 dkg sertészsír vagy szalonna
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál piros, édes fűszerpaprika
  • só (ízlés szerinti mennyiségben

Bevásárlólista

  • 1,2 kg vastagabb húsú zöldpaprika
  • 0,4 kg paradicsom
  • 2 – 3 db közepes vöröshagyma
  • 1 db csípős paprika (feltételesen)
  • 10 dkg sertészsír vagy szalonna
  • 4 db tojás

Emlékeztető: piros, édes fűszerpaprika, só

Az alapanyagok előkészítése

  • A paprikát kicsumázod, karikákra, vagy hosszúkás szeletekre vágod.
  • A paradicsom héját lehúzod (előzőleg forró vízbe kell tenni)  és felkockázod.
  • A hagymát megtisztítod, apróra vagy félkarikára vágod.
  • A szalonnát (ha avval készül a lecsó) felkockázod.

Tojásos lecsó készítése

A tojásos lecsó készítése nem bonyolult. Elkészíteni is egyszerű, néhány dologra kell csak jobban odafigyelni.

  1. A zsírt egy alkalmas méretű lábosban felolvasztod, vagy a szalonna zsírját kiolvasztod. Benne a hagymát üvegesre párolod.

    Hagyma párolás szalonnás zsíron

    Hagyma párolás szalonnás zsíron

  2. Leveszed a tűzhelyről (vagy félrehúzod), beleteszed a piros fűszerpaprikát és összekevered. A paprika a zsírban szép színnel feloldódik.
  3. Beleteszed a paradicsomot, megkevered. Levet eresz, így a paprika nem hevül túl. Visszateszed a tűzhelyre, és kis lángon megvárod, hogy kiengedje a levét.
  4. Beleteszed a paprikát. Megsózod és fedő alatt megpárolod.

    Lecsó főzése

    Lecsó főzése

  5. Amikor megpuhult, beleütöd a tojásokat. Elkevered és veszel egy nagyobb lapátot. Időnként megemelgeted, hogy az alja ne süljön túl és a még meg nem sült tojás kerüljön az aljára. Nem kevergeted fakanállal, mert akkor egy massza keletkezik és nem lesz szép az étel. Amikor a tojás megsült, a lecsó elkészült.

    Tojás hozzáadása

    Tojás hozzáadása

Elkészítési idő:

  • Alapanyagok előkészítése: 15 perc
  • Lecsó főzése: 20 perc
  • Főzés tojással: 5 perc

Összesen: 40 perc

Tojásos lecsó tálalása

Tálalhatod egy szelet kenyérrel, de főzhetsz hozzá rizst vagy tarhonyát is.

Tojásos lecsó tálalva 1

Tojásos lecsó tálalva

Tojásos lecsó rizzsel

Tojásos lecsó rizzsel

 

Tojásos lecsó recept képek: saját készítésű étel saját felvételei.