Röszti vagy rösti: svájci burgonyalepény. A főtt krumplit akár 3-4 napig is tárolják a hűtőszekrényben, majd lereszelik, fűszerezik és megsütik. Én is ezt tettem.
Röszti tükörtojással
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
2 személyre
- 70 dkg krumpli
- 1 evőkanál zsír
- 2 tojás
- só, bors
Bevásárlólista
- 70 dkg krumpli
- 2 db tojás
Emlékeztető: zsír, só, őrölt bors
Megjegyzés:
- Ha 4 személyre szeretnéd készíteni, akkor kétszerezd meg a hozzávalókat és 2 serpenyőre lesz szükséged.
Előkészítés
- A krumplikat megfőzöd és legalább egy éjszakán át állni hagyod – akár a hűtőbe is beteheted. Az sem gond, ha 2-3 napot pihenteted. Ennek oka: sokkal könnyebb lesz lereszelni.
- Az étel készítése előtt a krumplikról lehúzod a héját.
Főtt krumpli
Röszti készítése
- A krumplikat lereszeled.
Főtt krumpli reszelve
- Egy nagyobb serpenyőben felolvasztod a zsírt és a felmelegített zsírra ráteszed a reszelt krumplit.
- Megsózod, megborsozod.
Krumpli sütése
- Addig sütöd, amíg az első része szép pirosra sül.
- Amikor az alsó része megsült, megfordítod és a másik oldalát is pirosra sütöd. (A megfordítás nem lesz egyszerű. Én darabokba fordítottam meg. Bevallom, ez nem volt prodi megoldás. Valahol azt olvastam, hogy tányérra kell csúsztatni és utána fordítva visszatenni. Majd legközelebb kipróbálom.
Röszti
- Amikor a másik oldalt sütni kezded, elkezdheted a tükörtojás sütését és akkor egyszerre lesz kész mindkettő.
Elkészítési idő (főtt krumpliból kiindulva):
- Krumpli lereszelése: 15 perc
- Sütés: 20 perc
Összesen: 35 perc
Röszti tálalása
A kész rösztit tányérokra rakod és a tükörtojást a tetejére teszed
Röszti tükörtojással
További lehetőségek:
- köret
- tejföllel, fokhagymás tejföllel
- fokhagymával vagy más fűszerekkel
Jó serpenyőket keress a Főzz Könnyen Webáruházban!
A nyers reszelt krumpliból készíthető tócsni receptjét itt találod.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások