Zöldborsó fasírt: sokféle zöldségből lehet fasírtot készíteni, miért éppen zöldborsóból ne. Sok borsóm volt itthon, kipróbáltam. Lehet, hogy te is megkedvelnéd.
Zöldborsó fasírt
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
6 db fasírthoz
- 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit)
- 1 db tojás
- 3 dkg sajt (reszelt, vagy puha szétnyomható)
- 7 dkg liszt
- só, bors
- néhány evőkanál zsemlemorzsa
- napraforgó olaj
Bevásárlólista
- 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit)
- 1 db tojás
- 5 dkg (széttördelhető vagy reszelhető sajt, zsemlemorzsa
Emlékeztető: liszt, só, bors, zsemlemorzsa, napraforgó olaj
Megjegyzés:
Ha többet szeretnél készíteni, arányosan növeld meg a mennyiségeket (2 db tojást tehetsz bele).
Előkészítés
- főzd meg a zöldborsót puhára (néhány perc forrás alatt kész).
- Reszeld meg a sajtot.
Zöldborsó fasírt készítése
- Öntsd le a főzővizet a zöldborsóról. Egy keveset tegyél félre.
- Erősebb villával nyomkodd szét vagy botmixerrrel törd össze a borsószemeket úgy, hogy maradjanak benne egész szemek is. (Nem kell homogénnek lennie.)
- Tedd hozzá a sajtot és a tojást.
Hozzávalók
- Keverd bele a zöldborsó masszába.
- Add hozzá a lisztet, sózd és borsozd meg, majd dolgozd össze. Előfordulhat, hogy kissé kemény lesz a massza. Ha így alakul, tegyél hozzá a zöldborsó félretett főzőlevéből. Dolgozd össze. Csak annyi folyadék kell, hogy jól formálható maradjon. Ha elkalkuláltad magad, és túl puha lett, liszt vagy zsemlemorzsa hozzáadásával javíthatod.
- Kóstold meg. Ha szükséges, tégy bele még sót és borsot.
Hozzávalók liszttel összedolgozva
- A keveréket oszd hat részre.
- Formázz belőle lapos pogácsákat.
- Forgasd a pogácsákat zsemlemorzsába.
Zöldborsó fasírt pogácsák
- Egy közepes méretű serpenyőbe tégy egy evőkanálnyi olajat, forrósítsd fel, majd tedd bele a pogácsák felét. (Ha van olyan nagy serpenyőd, amibe a 6 pogácsa elfér, akkor egyszerre is átsütheted.)
Sütés kevés olajon, serpenyőben
- Süsd a pogácsákat addig, amíg az alsó felük helyenként szép aranybarnára pirul. Ha ez megtörtént, fordítsd meg és süssd meg a pogácsák másik felét is.
- Dupla papírtörlővel kibélelt tálba vagy lecsepegtető rácsra szedd ki.
Kisütött fasírtok hasáb-burgonyával
Elkészítési idő:
- Zöldborsó főzése: 5 perc
- Pogácsák készítése és formázása: 10 perc
- Sütés: 7-8 perc/adag, 2 adag 15 perc
Összesen: 30 perc
Zöldborsó fasírt tálalása
Tálalhatod főzelékre (pl. krumpli, karalábé, tök), süthetsz hozzá hasáb burgonyát. (Én ezt tettem. Az idővel úgy tudsz jól gazdálkodni, hogy a borsó főzése közben megtisztítod és feldarabolod a burgonyát, és amíg a pogácsák sülnek, addig a krumpli is megsül.) Mindkét esetben vegetáriánus étel lesz a végeredmény.
Zöldborsó fasírt tálalva 1
Zöldborsó fasírt tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások