Medvehagymás tészta: medvehagyma és tészta együtt nem lenne igazán jó. Valami kell méghozzá, például reszelt sajt.
Medvehagymás tészta készítése
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 40 dkg száraztészta (metélt vagy más formájú)
Száraz tészta
- 2 nagyobb, vagy 3-4 kisebb csokor medvehagyma (a párolásnál összeesik)
Medvehagyma
- 10 dkg sajt (ha van egy kis parmezán, abból 1-2 dkg)
- 4 liter víz
- 2 evőkanál étolaj
- 4 lapos teáskanál só
- 1 teáskanál sertés- vagy baromfizsír
Bevásárlólista
- 40 dkg száraztészta (metélt vagy más formájú)
- 2 csokor medvehagyma
- 10 dkg reszelhető sajt
- 5 dkg reszelt parmezán
Emlékeztető: étolaj, sertés- vagy baromfizsír, só
Előkészítés
- A medvehagyma szárait leszeded, többször álló vízben megmosod, majd folyó vízben leöblíted és lecsepegteted.
Medvehagyma levél
Medvehagymás tészta készítése
- A tészta főzéséhez egy 5 literes edényre lesz szükséged. (40 dkg tészta főzéséhez 4 liter víz és 4 teáskanál só kell.)
- A tészta főzővizét megsózod, beleteszed az olajat és elkezded melegíteni (ha van vízforraló, azt használd – akkor utólag sózd meg).
- A lecsepegtetett medvehagymát vékony csíkokra vágod.
Medvehagyma levél feldarabolása
Feldarabolt medvehagyma levél
- A zsíron egy-két percig dinszteled (össze fog esni).
Medvehagyma dinsztelés 1
Medvehagyma dinsztelés 2
- A tésztát a lobogó forró vízbe teszed.
- Amíg a tészta fő, a sajtot lereszeled.
Sajt reszelve
Elkészítési idő:
- Medvehagyma feldarabolása, sajt lereszelése: 15 perc
- Tészta kifőzése (közben sonka és medvehagyma dinsztelése): 15 perc (használj vízforralót!)
- Összeállítás: 5 perc
Összesen: 35 perc
Tálalás
- Amikor a tészta kész, leszűröd, egy tálba teszed. Forrón tányérokra szeded.
- Rászórod a medvehagymát, majd reszelt sajtot a tetejére.
Medvehagymás tészta tálalva 1
Ha a szezonban szeretnél medvehagymát tartósítani, itt találsz segítséget hozzá. Többféle módszert is megismerhetsz ebben a leírásban – válogathatsz belük kedvedre.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások