Medvehagymás palacsinta, ahogy itt látod, mondhatom, hogy az én találmányom. Gondoltam, ha almát lehet tenni a palacsintatésztába, medvehagymát miért ne lehetne.

Medvehagymás palacsinta

Medvehagymás palacsinta

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók

(12-15 darabhoz)

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dl tej (lehet 2 dl tej és 1 dl szódavíz) – lehet, hogy csak kevesebb kell)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • olaj
  • 1 csomó medvehagyma

A töltelékhez:

  • 20 dkg juhtúró
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés fehér bors.

Bevásárlólista

  • 1 csomó medvehagyma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 kis pohár tejföl

Emlékeztető: liszt, tej, napraforgó olaj, só, fokhagyma, őrölt fehér bors

A hozzávalók előkészítése

  • A palacsinta tésztát összeállítod.
  • A medvehagymát megmosod, szárát levágod (apróra vágva lefagyaszthatod a mélyhűtőben és felhasználhatod zöldségleves készítéséhez), a leveleket apróra vágod.
  • A juhtúrót és tehéntúrót villával jól szétnyomkodod, és a tejföllel összedolgozod.

Medvehagymás palacsinta elkészítése

  1. A medvehagymás palacsinta tésztájába belekevered a felaprított medvehagymát.

    Medvehagyma hozzáadása

    Medvehagyma hozzáadása

  2. A szokásos módon megsütöd a palacsintákat. A képen is láthatod, hogy a palacsinta a medvehagymától különleges, mintás lesz. Nagyon mutatós.

    Palacsinta sütése

    Palacsinta sütése

  3. Megtöltöd a juhtúrós keverékkel (ne kend szét rajta, hanem rúd alakban helyezd rá és úgy hengergesd össze).
  4. Egymás mellé helyezve berakod egy kivajazott sütőtálba (ha üveg, fel is tálalhatod benne), rálocsolhatsz 1-2 evőkanál tejet (a tejfölt azért nem ajánlom, mert eltűnik a szép rajzolat).

    Palacsinták sütésre

    Palacsinták sütésre

  5. A sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt átsütöd. Melegen tálalod.

Elkészítési idő:

  • Előkészítő műveletek: 25 perc
  • Palacsinták sütése: 25 perc
  • Palacsinták töltése: 10 perc

Összesen: 60 perc

Tálalás

Két-két medvehagymás palacsinta mellé teszel még egy kis kupac tejfölt és díszíted avval, amit éppen otthon találsz (kaliforniai paprika, paradicsom, lila hagyma, petrezselyem). Meleg előételként is készítheted, de vacsoraételként is megfelelő.

Medvehagymás palacsinta

Változat: a medvehagyma a palacsinta töltelékében van:

Medvehagymás palacsinta

 

 

Ajánlom még az alábbi, régebben írt cikkeimet:

Medvehagyma leves 

Medvehagyma mártás

Medvehagymás szendvicsek

 

A medvehagymáról itt olvashatsz:

Medvehagyma

 

Medvehagymás palacsinta képek: saját felvételek