Medvehagymás palacsinta, ahogy itt látod, mondhatom, hogy az én találmányom. Gondoltam, ha almát lehet tenni a palacsintatésztába, medvehagymát miért ne lehetne.
Medvehagymás palacsinta
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
(12-15 darabhoz)
A palacsintához:
- 25 dkg liszt
- 3 dl tej (lehet 2 dl tej és 1 dl szódavíz) – lehet, hogy csak kevesebb kell)
- 2 tojás
- csipet só
- olaj
- 1 csomó medvehagyma
A töltelékhez:
- 20 dkg juhtúró
- 2-3 evőkanál tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés fehér bors.
Bevásárlólista
- 1 csomó medvehagyma
- 2 db tojás
- 20 dkg juhtúró
- 1 kis pohár tejföl
Emlékeztető: liszt, tej, napraforgó olaj, só, fokhagyma, őrölt fehér bors
A hozzávalók előkészítése
- A palacsinta tésztát összeállítod.
- A medvehagymát megmosod, szárát levágod (apróra vágva lefagyaszthatod a mélyhűtőben és felhasználhatod zöldségleves készítéséhez), a leveleket apróra vágod.
- A juhtúrót és tehéntúrót villával jól szétnyomkodod, és a tejföllel összedolgozod.
Medvehagymás palacsinta elkészítése
- A medvehagymás palacsinta tésztájába belekevered a felaprított medvehagymát.
- A szokásos módon megsütöd a palacsintákat. A képen is láthatod, hogy a palacsinta a medvehagymától különleges, mintás lesz. Nagyon mutatós.
- Megtöltöd a juhtúrós keverékkel (ne kend szét rajta, hanem rúd alakban helyezd rá és úgy hengergesd össze).
- Egymás mellé helyezve berakod egy kivajazott sütőtálba (ha üveg, fel is tálalhatod benne), rálocsolhatsz 1-2 evőkanál tejet (a tejfölt azért nem ajánlom, mert eltűnik a szép rajzolat).
- A sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt átsütöd. Melegen tálalod.
Elkészítési idő:
- Előkészítő műveletek: 25 perc
- Palacsinták sütése: 25 perc
- Palacsinták töltése: 10 perc
Összesen: 60 perc
Tálalás
Két-két medvehagymás palacsinta mellé teszel még egy kis kupac tejfölt és díszíted avval, amit éppen otthon találsz (kaliforniai paprika, paradicsom, lila hagyma, petrezselyem). Meleg előételként is készítheted, de vacsoraételként is megfelelő.
Változat: a medvehagyma a palacsinta töltelékében van:
Ajánlom még az alábbi, régebben írt cikkeimet:
A medvehagymáról itt olvashatsz:
Medvehagymás palacsinta képek: saját felvételek
2 hete minden nap eszünk medvehagymát.Palacsintásat is szoktam csinálni, nekem a töltelék krémsajtos, medvehagymás és van hozzá egy besamelesa-sajtos mártás. Így még nem csináltam, de ezt is kipróbálom. Még 2-3 hétig tudom szedni.Van olyan hely, ahol még csak most bújt ki. Van ahol meg lassan virágozni fog.Hétvégén medvehagymás Hortobágyi palacsinta lesz. A Tv-ben láttam. A palacsintákat már meg is csináltam és a fagyasztóban várják sorukat.
Köszönöm ezt a másik palacsinta-variációt. Biztosan más is örül majd neki. Én is most készülök sütni, most kipróbálom a Tiédet is.