Húsos paradicsomos spagetti: darált hússal, koktél paradicsommal, fokhagymás, kakukkfüves, petrezselymes  fűszerezéssel – igazi tészta finomság – feltétlenül ki kell próbálnod.

Húsos paradicsomos spagetti

Húsos paradicsomos spagetti recept

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 40 dkg spagetti (lehet, hogy 30 dkg is elég)
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 16 db koktél paradicsom (egészben, félbe vágva, de lehet feldarabolt paradicsom is)
  • 2 db közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál sertés vagy baromfizsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány szál friss kakukkfű (feltételesen)
  • só (1 evőkanál a tészta főzővizébe és amennyi még ízlés szerint szükséges)
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors

Bevásárlólista

  • 50 dkg spagetti (ha van 40 dkg-os, az is elég)
  • 40 dkg darált hús
  • 16 db koktél paradicsom (vagy 4 – 5 db nagyobb paradicsom
  • 2 db hagyma
  • 1 csokor petrezselyem

Emlékeztető: paradicsompüré, fokhagyma, őrölt fehér bors, só

Előkészítés

  • A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet (néhány szál kivételével) felaprítod. Ha van fokhagymaprésed, a fokhagymát nem kell felaprítanod, majd csak rányomod a hagymára.
  • A paradicsomot megmosod, ha szükséges, feldarabolod.

Húsos paradicsomos spagetti készítése

  1. A tésztafőzéshez felteszel forralni 3 – 4 liter vizet, beleteszel 1 evőkanál sót.
  2. A forró vízbe beleteszed a spagettit, ami nem fog beleférni az edénybe.

    Spagetti főzés előtt

    Spagetti főzés előtt

  3. A forró víztől az alja gyorsan megpuhul, így a felső részét is bele tudod nyomni a vízbe. A főzési idő a tészta csomagolásán található.
  4. Amíg a víz felforr és a spagetti fő, a feldarabolt hagymát a zsíron megpárolod – egy wok vagy egy nagy serpenyőben (hogy a kifőtt tészta is beleférjen majd.

    Hagyma dinsztelése wokban 1

    Hagyma dinsztelése wokban 1

  5. Az utolsó percben a felaprított fokhagymát is beleteszed.

    Hagyma dinsztelése wokban 2

    Hagyma dinsztelése wokban 2

  6. Hozzáadod a darált húst, a sűrített paradicsomot, összekevered, ízlés szerint teszel rá sót, fehér borsot és együtt párolod, amíg a hús majdnem megpuhul.
    Darált hús hozzáadása

    Darált hús hozzáadása

    Fűszerezés-párolás

    Fűszerezés-párolás

  7. Hozzáadod a paradicsomot, néhány percig még együtt párolod.

    Párolás után

    Párolás után

  8. A kifőtt spagettit kiszeded a főzővízből (lehet, hogy előbb kész lesz, mint a párolt hozzávalók).

    Spagetti megfőzve

    Spagetti megfőzve

  9. Ráteszed a párolt hozzávalókra.
  10. Összekevered, megkóstolod, ha szükséges, megsózod  és tálalod.

    Spagetti hozzáadása

    Spagetti hozzáadása

Elkészítési idő:

  • Előkészítés: 5 perc
  • Tészta főzése, hagyma és hús párolása: 10 perc
  • Összeforgatás, fűszerezés: 5 perc

Összesen: 30 perc

Tálalás

  • A kész tésztát tányérokra szeded.
  • Megszórod friss petrezselyemmel, kakukkfűvel.
Húsos paradicsomos spagetti tálalva

Húsos paradicsomos spagetti tálalva

 

Étel és képek: Pap Zsuzsa