Medvehagymás sonkás tészta: főtt sonka maradék párosítása a friss tavaszi medvehagymával. Mi is lehetne más az eredmény, mint finom tésztaétel.
Medvehagymás sonkás tészta recept
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 40 dkg száraz tészta (szarvacska, de bármilyen más tészta megfelel)
- 25 dkg főtt füstölt sonka (a mennyiség nem kritikus, lehet több vagy akár kevesebb)
- 2 kiskanál sertés vagy baromfizsír
- 1 csomó medvehagyma
- 5 dkg sajt (ez a mennyiség sem kritikus, ami akad otthon)
- 1 teáskanálnyi só
Bevásárlólista
- 40 dkg száraz tészta (szarvacska, vagy bármilyen más tészta)
- 25 dkg főtt füstölt sonka (lehet maradék!)
- 1 csomó medvehagyma
- 5 dk reszelni való sajt
Emlékeztető: sertés vagy baromfizsír, só
Előkészítés
- A sonkát apró kockákra vágod. Lehet benne zsíros rész is (nem kell levágni róla).
- A medvehagymát megmosod, felszeleteled.
- A sajtot megreszeled.
- Felteszed a tésztafőző vizet egy nagyobb (4 – 5 literes lábosban).
Medvehagymás sonkás tészta elkészítése
- A sonkakockákat 1 kiskanálnyi zsíron kissé megpirítod. (Nem kell hozzá több zsír, hiszen a sonka – főként, ha zsíros részek is vannak benne – elegendő zsírt is tartalmaz.)
- A felszeletelt medvehagymát szintén 1 kiskanálnyi zsíron megpárolod. Ez 5 – 6 perc alatt kész. Ne is párold tovább, mert el fogja veszteni a szép, üde zöld színét.
- Az időközben felforrt kifőzővízbe beleteszed a sót, majd forrás közben beleteszed a tésztát is. A főzési időt a tészta tasakján találod meg. (Ezt azért fontos megjegyezni, mert a különféle minőségű száraztészták nem azonos idő alatt főnek meg. Tapasztalatom szerint a megadott főzési idők után a tészta még egy kicsit kemény marad – az olaszok szerint fogkemény: al dente – ha te puhább tésztát szoktál készíteni, növeld meg a főzési időt. Arra azonban ügyelj, hogy a tészta ne főjjön túl, mert nem lesz sem jó, sem szép látvány.)
- Amikor a tészta megfőtt, szűrőkanállal kiszeded a főzővízből (ne öblítsd le vízzel!) és tálalhatsz.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Sonka, medvehagyma sütése, párolása: 10 perc
- Tészta elkészítése: 10 perc
Összesen: 30 perc
Medvehagymás sonkás tészta tálalása
- A tálalás történhet tálban: a tésztát összekevered a sonkakockákkal, majd a medvehagymát és a reszelt sajtot a tetejére teszed.
- Szebben néz ki, ha a tészta és sonka összekeverése után rögtön tányérokra tálalsz, ugyanebben a sorrendben.
Képek: saját készítés étel saját felvételei.
Hol a sült oldalas ??
Kedves Zsuzsa!
Ez nem a sült oldalas…
Az oldalas azért NEM LÁTSZIK, mert még előkészületben van, vagy sütésben? !!!! hi-hi
Bicsiiiiiiiiii!
Az oldal azért nem látszik, mert inkognitóban volt.
Egyébként az sem rossz, csak hol lehet ilyenkor medvehagymát kapni?
További megjegyzés:
A lónak négy lába van, mégis megbotlik, nekem meg csak kettő.