Szilvakrém desszert: ha vendégeket vársz, vagy szeretnéd meglepni családodat, nincs is ennél sok jobb megoldás, mert gyorsan elkészül. Más gyümölcsből is elkészítheted.
Szilvakrém desszert
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
A krém alaphoz:
- 40 dkg kimagozott, felezett magvaváló kék szilva (kb. 1 kg-ot kell hozzá feldolgozni)
- 4 dl víz (pikáns változathoz: 7 dl víz, 1 dl vörösbor)
- 2 evőkanál kristálycukor
- fél citrom leve
- 1,5 dl tejföl
- 2 teáskanál fehér liszt
- fűszerek: 5 kisebb darabka fahéj, 5 szem szegfűszeg, fél citrom levágott héja
Krémesítéshez, díszítéshez:
- 16 db közepes méretű édes keksz (lehet vegyesen világos vagy sötét színű)
- 2 dl habtejszín
- 4 kocka étcsokoládé
Bevásárlólista
- 40 dkg szilva
- 1 db citrom
- 1 kis pohár tejföl
- 20 db közepes méretű édes keksz (jó, ha fele világos, fele sötét) – csomagolástól függően
- 200 ml habtejszín (kb. 30 %-s)
- 5 dkg étcsokoládé
Emlékeztető: kristálycukor, liszt, fahéj, szegfűszeg
Megjegyzés:
Megbolondíthatod, ha egy kiskanálnyi rumot is teszel a krém alapba.
Előkészítés
- Elkészíted a krém alapot – amit előző nap is megtehetsz – ez nem más, mint egy szilvakrém leves
- A kekszekből morzsát törsz (beleteszed egy polietilén zacskóba, laposra rendezed és megtöröd, mert így készül el a legkönnyebben.
Szilvakrém desszert készítése
- A kekszmorzsát egyenletesen elosztva 1,5 – 2 dl-es, lehetőleg széles, lapos poharakba teszed.
Kekszmorzsa
Csokoládés kekszmorzsa
- Felvered a habtejszínt. (Hideg legyen, mert így verődik fel könnyebben, előtte akár 5 percre a mélyhűtőbe is beteheted.)
- A habtejszín felét hozzákevered a krém alaphoz. Ettől egy kicsit világosabb, nagyon szép színű lesz.
Tejszínhab hozzáadása
Szilvakrém alap
- A krémet egyenletesen elosztva poharakba töltöd.
Krém pohárban
- A habot habzsákból kinyomod a krémek tetejére.
- Reszelt vagy olvasztott csokoládéval díszíted, mert így lesz mutatós és finom.
Szilvakrém desszert tejszínhabbal, csokireszelékkel
- Fogyasztásig a hűtőben tartod, mert hidegen finom.
Elkészítési idő:
- Krém alap elkészítési ideje: 35 perc (akár előző nap)
- Keksz törése: 5 perc
- Tejszínhab felverése: 5 perc
- Adagolás, csokoládé reszelés 5 perc
Összesen 50 perc
Tálalás
A poharak alá alátétet teszel, kiskanállal, szalvétával szervírozod.
Szilvakrém desszert tálalva
Képek: saját készítésű krém saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások