Virsli leveles tésztában: több, mind egy virsli mustárral, vacsoraétel vagy vendégváró is lehet – melegen tálalva. Egyszerű, bár nem félórás étel. Nagyon kiadós.

Virsli leveles tésztában

Virsli leveles tésztában

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók

8 db hosszú és 24 db rövid virslihez

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 14 db virsli (normál méret)
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál szezámmag

Bevásárlólista

  • 1 csomag mirelit leveles tészta (szinte minden nagyobb élelmiszerüzletben kapható)
  • 14 db virsli (normál méret)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál szezám mag

Emlékeztető: mustár, szezám mag (ha nincs otthon, vedd a legkisebb csomagolást)

Virsli leveles tésztában – előkészítés

  • A leveles tésztát felengeded, 2 egyenlő darabra vágod.

    Leveles tészta kettévágva

    Leveles tészta kettévágva

  • 6 db virslit egyenként 4 -4 darabra vágsz.
  • A tojást felütöd, villával összekevered, kissé felvered.

Virsli leveles tésztában – elkészítés

A 8 db hosszú virsli elkészítése:

  1. Az egyik leveles tészta darabot kétfelé veszed.
  2. Mindkét darabot kinyújtod kb. 34-35 cm hosszúra és 8 cm szélesre. Hosszában 4 csíkra vágod. Így összesen 8 tésztacsíkod lesz.

    Leveles tészta csíkok és virsli

    Leveles tészta csíkok és virsli

  3. Minden tésztacsíkba beletekeresz egy virslit – nem túl szorosan, hogy a tészta sütés közben növekedni tudjon. Összesen 8 db lesz.

    Virsli leveles tészta csíkokban

    Virsli leveles tészta csíkokban

A 24 db rövid virsli elkészítése:

  1. A tészta másik darabját is szétszeded 2 darabra.
  2. Mindkét darabot kinyújtod kb. 20 cm hosszúra és feldarabolod és 10 cm szélesre. Mindkét darabból 12 db háromszöget vágsz ki.

    Leveles tészta darabok és virsli

    Leveles tészta darabok és virsli

  3. A háromszögeket megkened mustárral és egyenként belecsavarod a virsliket. Összesen 24 db lesz.

Sütés

  1. A virsliket rácsos vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra rakod bizonyos távolságra, mert sütés közben meg fognak nőni. A felvert tojással megkened, mert így lesz szép színe és a szezám mag, amivel megszórod, jobban tapad rá.

    Sütés előtt 2

    Sütés előtt 2

  2. 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöd.

    Sütés 2

    Sütés 

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák (tészta felengedése nélkül): 5 perc
  • Leveles tészta nyújtása, formázása: 10 perc
  • Virslik betekerése: 15 perc
  • Előkészítés sütésre: 10 perc
  • Sütés: 20 perc

Összesen: 60 perc

Tálalás

A megsült virsliket tálra/tányérokra rakod. Melegen kínálod.

Virsli leveles tésztában tálalva 2

Virsli leveles tésztában tálalva 

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.