Sárgarépás narancs saláta: furcsának találhatod a narancsot és a sárgarépát egy salátában összehozva, de egy saláta sokféle alapanyagot elbír, mert az öntet összehozza őket.

Sárgarépás narancs saláta

Sárgarépás narancs saláta

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 2 db narancs
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db saláta közepe
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék aszalt vörös áfonya
  • 1 db citrom leve
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • só, frissen őrölt bors

Bevásárlólista

  • 2 db narancs
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1 fej lila hagyma (használhatsz helyette újhagymát is)
  • 1 db saláta
  • 1 db citrom
  • 10 dkg mazsola

    Mazsola

    Mazsola

  • 10 dkg aszalt vörös áfonya

    Aszalt vörösáfonya

    Aszalt vörösáfonya

Emlékeztető: olíva olaj, só, bors

Előkészítés

  • A narancsok héját eltávolítod, a gerezdeket szétválasztod és feldarabolod.
    Narancs lehéjazása

    Narancs lehéjazása

    Narancs feldarabolva

    Narancs feldarabolva

  • A sárgarépát megtisztítod, héját eltávolítod, lereszeled.
  • A lila hagyma héját leszeded, karikára vagy (ez könnyebb) félkarikára vágod.

    Lila hagyma felkarikázva

    Lila hagyma felkarikázva

  • A saláta belső leveleit használod fel a saláta készítéséhez, ezeket feltépkeded.

    Fejes saláta

    Fejes saláta

Sárgarépás narancs saláta készítése

Egy nagyobb tálba teszed a saláta hozzávalóit:

  • a narancs darabokat,
  • a reszelt sárgarépát,
  • a felkarikázott lila hagymát
  • a feltépkedett salátát
  • a mazsolát
  • az aszalt vörös áfonyát.

    Hozzávalók

    Hozzávalók

Elkészíted az öntetet:

  • A z olíva olajat és a citromlevet összerázod.
  • Belekevered a sót és borsot (ezek mennyisége ízlésedre van bízva).

A saláta alapot és az öntetet tálalás előtt összekevered.

Hozzávalók összekeverve

Hozzávalók összekeverve

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 10 perc
  • Öntet elkészítése: 5 perc
  • Saláta összeállítása 5 perc

Összesen: 20 perc

Sárgarépás narancs saláta tálalása

Mivel ez a saláta nem tartalmaz fehérjét (húst vagy tojást), ezért húsokhoz köretként célszerű tálalni – akár külön salátás tányér sem kell hozzá.

Sárgarépás narancs saláta tálalva

Tálalva

Sárgarépás narancs saláta csirkecombhoz

Csirkecombhoz

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa