Görög saláta: nem is tudjuk pontosan,  hogy került hozzánk, de egyszer csak itt volt: jött, látott és győzött. Sokak kedvence lett. Imádjuk és esszük. 

Görög saláta 1

Görög saláta készítése

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 db nagyobb kígyó uborka
  • 8 db közepes paradicsom
  • 20 dkg feta sajt (sós, további só nem szükséges)
  • 1 fej lila hagyma
  • 20 – 25 szem fekete olíva bogyó
  • 1 kk törött bors (elhagyható)
  • 4 – 6 evőkanál extra szűz olíva olaj

Bevásárlólista

  • 1 db nagyobb kígyó uborka
  • 8 db közepes paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 fej lila hagyma
  • 20 – 25 szem fekete olíva bogyó

Emlékeztető: törött bors, extra szűz olíva olaj

Előkészítés

  • A kígyó uborkát megmosod, felkockázod.
Uborka

Uborka

  • A paradicsomot is kockákra darabolod. (Hagyd kicsepegni a levét, mert túl sok lét visz be a salátába.)
Paradicsom

Paradicsom

  • A feta sajtot is kockákra vágod. (Óvatosan vágd, mert könnyen töredezik.)
Feta sajt

Feta sajt

  • A lila hagymát karikákra vagy félkarikákra vágod.
Lila hagyma

Lila hagyma

Görög saláta elkészítése

  • Az uborkát és paradicsomot tálban vagy tányérban összekevered.
  • Rárakod a kockára vágott feta sajtot és az olíva bogyót.
  • Tetejére szórod a lila hagymát. Rászórod a borsot.

Elkészítési idő

  • Hozzávalók feldarabolása : 15 perc
  • Összekeverés: 5 perc

Összesen: 20 perc

Tálalás

Fogyasztás előtt (és nem előbb) megöntözöd az olíva olajjal.

Görög saláta 12

Görög saláta

 

A görög salátához kicsit hasonló a bolgár sopszka, olíva bogyó nélkül.

 

Képek: saját készítésű saláta saját felvételei