Sajtos omlett: úgy hírlik, ez egy titokzatos készítmény, amelyet csak kivételes személyek tudnak jól elkészíteni (film is szól erről).  Azért ne ijedj meg tőle, mert valójában nagyon egyszerű tojásétel.

Sajtos omett

Elkészítési idő: 8 perc

Sajtos omlett recept

Hozzávalók

1 személyre

  • 2 db tojás

    Tojások felütve

    Tojások felütve

  • 2 dkg közepes keménységű sajt
  • só, őrölt bors

Bevásárlólista

  • 2 db tojás/fő
  • 2 dkg sajt/fő

Emlékeztető: őrölt bors, só

Megjegyzés:

Biztosan meglepődsz, hogy a hozzávalók 1 személyre szólnak. Azért van ez így, mert igazán jó akkor lesz az omlett, ha 1 személyre készíted, egy kisebb méretű serpenyőben.

Sajtos omlett elkészítése

  1. A sajtot lereszeled.

    Reszelt sajt

    Reszelt sajt

  2. Egy kisebb tapadásmentes serpenyőben felforrósítasz kb. 0,5 dkg vajat vagy 1 kiskanál olajat. Ha nincs tapadásmentes edényed, kicsivel több zsiradékot használj.

    Forró serpenyő olajjal

    Forró serpenyő olajjal 

  3. A tojásokat villával habosra vered.

    Tojások felverve

    Tojások felverve

  4. A serpenyőbe öntöd és elkezded sütni. A hőmérsékletet lejjebb veszed.
    Omlett sütése 1

    Omlett sütése 1

    Omlett sütése 2

    Omlett sütése 2

  5. Ha szükséges, lapos kanállal alulról megmozgatod, hogy egyenletes vastagságú legyen, de nem kevergeted.
  6. Csak addig sütöd, hogy a tojás teteje még lágy maradjon. Ebben különbözik a tojásrántottától.
  7. Sózod, borsozod és megszórod a reszelt sajt felével.

    Omlett sütése 3

    Omlett sütése 3

  8. Lapos kanállal egyik oldalát a másikra fordítod.

Elkészítési idő:

  • Sajt reszelése: 2 perc
  • Tojás sütése: 4 perc
  • Fűszerezés, sajttal szórás, összefordítás: 2 perc

Összesen: 8 perc

Tálalás

Tányérra teszed és melegen kínálod. Tetejét a maradék reszelt sajttal megszórod. Salátával, zöldségekkel is tálalhatod.

Omlett tányérra borítva

Omlett tányérra borítva

Sajtos omett tálalva 1

Sajtos omett tálalva

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei.