Sajtos omlett: úgy hírlik, ez egy titokzatos készítmény, amelyet csak kivételes személyek tudnak jól elkészíteni (film is szól erről). Azért ne ijedj meg tőle, mert valójában nagyon egyszerű tojásétel.
Elkészítési idő: 8 perc
Sajtos omlett recept
Hozzávalók
1 személyre
- 2 db tojás
- 2 dkg közepes keménységű sajt
- só, őrölt bors
Bevásárlólista
- 2 db tojás/fő
- 2 dkg sajt/fő
Emlékeztető: őrölt bors, só
Megjegyzés:
Biztosan meglepődsz, hogy a hozzávalók 1 személyre szólnak. Azért van ez így, mert igazán jó akkor lesz az omlett, ha 1 személyre készíted, egy kisebb méretű serpenyőben.
Sajtos omlett elkészítése
- A sajtot lereszeled.
- Egy kisebb tapadásmentes serpenyőben felforrósítasz kb. 0,5 dkg vajat vagy 1 kiskanál olajat. Ha nincs tapadásmentes edényed, kicsivel több zsiradékot használj.
- A tojásokat villával habosra vered.
- A serpenyőbe öntöd és elkezded sütni. A hőmérsékletet lejjebb veszed.
- Ha szükséges, lapos kanállal alulról megmozgatod, hogy egyenletes vastagságú legyen, de nem kevergeted.
- Csak addig sütöd, hogy a tojás teteje még lágy maradjon. Ebben különbözik a tojásrántottától.
- Sózod, borsozod és megszórod a reszelt sajt felével.
- Lapos kanállal egyik oldalát a másikra fordítod.
Elkészítési idő:
- Sajt reszelése: 2 perc
- Tojás sütése: 4 perc
- Fűszerezés, sajttal szórás, összefordítás: 2 perc
Összesen: 8 perc
Tálalás
Tányérra teszed és melegen kínálod. Tetejét a maradék reszelt sajttal megszórod. Salátával, zöldségekkel is tálalhatod.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások