Mexikói tésztasaláta: elkészítheted friss zöldségekből, de mirelit mexikói zöldségkeveréket használva ez az étel szupergyorsan, negyedórán belül tálalható.

Mexikói tésztasaláta

Mexikói tésztasaláta

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

Saláta alap:

  • 30 dkg szarvacska tészta (száraztészta)
  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék (vagy 7 – 7 dkg külön-külön: zöldborsó, csemege kukorica, kockára vágott sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem

Öntet:

  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • Fűszerek: só, bors, csípős paprika (ez utóbbi feltételesen)ol

Bevásárlólista

  • 50 dkg szarvacska száraz tészta
  • 1 kisebb csomag mirelit mexikói zöldségkeverék
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyem

Emlékeztető: mustár, csípős paprika (feltételesen), olíva olaj, só, frissen őrölt bors

Megjegyzés:

A képeken egy kisebb, 2 – 3 adag készítését látod.

Előkészítés

Ha friss zöldségekkel dolgozol:

  • A sárgarépát megtisztítod, kockákra vágod.
  • A zöldborsót kifejted, megpárolod.
  • Kukoricából vegyél 1 kis konzervdoboznyit. Ezt máskép (főzni, morzsolni nagyon körülményes lenne – ha csak nem készítettél éppen főtt kukoricát).

Ha mirelit zöldségkeverékkel dolgozol, akkor semmiféle előkészület nem szükséges.

Mexikói tésztasaláta készítése

A tésztasaláta készítésének első lépése a tésztafőzés. Ha van víz forralód, a víz forralásához kb. 2 percre van szükséged. Ne felejts el a vízbe 1 evőkanál sót tenni. Ha van tésztafőző fazekad, használd azt, akkor egyszerűbb lesz a tészta kiszedése. A tésztát főzd lobogó forró vízben a gyártó által a csomagoláson feltüntetett ideig.

Amíg a tészta fő:

  1. Megpárolod a zöldségkeveréket. Mivel az előfőzött, a párolás a víz forrásától számítva 5 perc alatt megvan. Ha friss zöldséggel dolgozol, akkor is kész 10 perc alatt.
    Párolt sárgarépa

    Párolt sárgarépa

    Párolt zöldborsó

    Párolt zöldborsó

    Főtt csemegekukorica

    Főtt csemegekukorica

  2. Összeállítod az öntetet: a hozzávalókat egy kisebb tálban összekevered.

    Öntet

    Öntet

  3. Amikor a tészta kifőtt, kiszeded egy szűrőkanállal (vagy kiemeled a tésztafőző fazék betétjét).
  4. Lecsepegteted.
  5. Kiszeded egy nagyobb tálba. Ráteszel 1 evőkanálnyi olíva olajat, összekevered és hagyod kihűlni.

    Főtt szarvacska tészta

    Főtt szarvacska tészta

  6. Közben a megpuhult zöldségeket egy szűrőkanállal kiszeded, hideg vízzel leöblíted.
  7. Amikor a tészta már langyos, hozzákevered a zöldségeket.
    Hozzávalók összekeverése 1

    Hozzávalók összekeverése 1

    Hozzávalók összekeverése 2

    Hozzávalók összekeverése 2

    Hozzávalók összekeverve 1

    Hozzávalók összekeverve

  8. Ráteszed az öntetet, azzal ismét összekevered. Ezzel az étel elkészült.
    Öntet a tésztasalátán

    Öntet a tésztasalátán

    Mexikói tésztasaláta tálalva

    Mexikói tésztasaláta tálalva

Elkészítési idő:

  • Tészta főzése, zöldségkeverék párolása, öntet készítése: 12 perc.
  • Saláta összekeverése: 3 perc

Összesen: 15 perc.

Mexikói tésztasaláta tálalása

A salátát külön-külön tányérokra szeded, vagy

a keverő tálban is asztalra teheted. Az ízesítőkből kis tálkákba tégy az asztalra, hogy mindenki tetszése szerint után-fűszerezhesse.

Mexikói tésztasaláta

Mexikói tésztasaláta

 

Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa