Mexikói tésztasaláta: elkészítheted friss zöldségekből, de mirelit mexikói zöldségkeveréket használva ez az étel szupergyorsan, negyedórán belül tálalható.
Mexikói tésztasaláta
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
Saláta alap:
- 30 dkg szarvacska tészta (száraztészta)
- 20 dkg mexikói zöldségkeverék (vagy 7 – 7 dkg külön-külön: zöldborsó, csemege kukorica, kockára vágott sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
Öntet:
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál olíva olaj
- Fűszerek: só, bors, csípős paprika (ez utóbbi feltételesen)ol
Bevásárlólista
- 50 dkg szarvacska száraz tészta
- 1 kisebb csomag mirelit mexikói zöldségkeverék
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: mustár, csípős paprika (feltételesen), olíva olaj, só, frissen őrölt bors
Megjegyzés:
A képeken egy kisebb, 2 – 3 adag készítését látod.
Előkészítés
Ha friss zöldségekkel dolgozol:
- A sárgarépát megtisztítod, kockákra vágod.
- A zöldborsót kifejted, megpárolod.
- Kukoricából vegyél 1 kis konzervdoboznyit. Ezt máskép (főzni, morzsolni nagyon körülményes lenne – ha csak nem készítettél éppen főtt kukoricát).
Ha mirelit zöldségkeverékkel dolgozol, akkor semmiféle előkészület nem szükséges.
Mexikói tésztasaláta készítése
A tésztasaláta készítésének első lépése a tésztafőzés. Ha van víz forralód, a víz forralásához kb. 2 percre van szükséged. Ne felejts el a vízbe 1 evőkanál sót tenni. Ha van tésztafőző fazekad, használd azt, akkor egyszerűbb lesz a tészta kiszedése. A tésztát főzd lobogó forró vízben a gyártó által a csomagoláson feltüntetett ideig.
Amíg a tészta fő:
- Megpárolod a zöldségkeveréket. Mivel az előfőzött, a párolás a víz forrásától számítva 5 perc alatt megvan. Ha friss zöldséggel dolgozol, akkor is kész 10 perc alatt.
- Összeállítod az öntetet: a hozzávalókat egy kisebb tálban összekevered.
- Amikor a tészta kifőtt, kiszeded egy szűrőkanállal (vagy kiemeled a tésztafőző fazék betétjét).
- Lecsepegteted.
- Kiszeded egy nagyobb tálba. Ráteszel 1 evőkanálnyi olíva olajat, összekevered és hagyod kihűlni.
- Közben a megpuhult zöldségeket egy szűrőkanállal kiszeded, hideg vízzel leöblíted.
- Amikor a tészta már langyos, hozzákevered a zöldségeket.
- Ráteszed az öntetet, azzal ismét összekevered. Ezzel az étel elkészült.
Elkészítési idő:
- Tészta főzése, zöldségkeverék párolása, öntet készítése: 12 perc.
- Saláta összekeverése: 3 perc
Összesen: 15 perc.
Mexikói tésztasaláta tálalása
A salátát külön-külön tányérokra szeded, vagy
a keverő tálban is asztalra teheted. Az ízesítőkből kis tálkákba tégy az asztalra, hogy mindenki tetszése szerint után-fűszerezhesse.
Étel, képek és recept: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások