Remulád mártás: ((franciául: remoulade) alapja majonéz, tejföllel, különféle friss és tartósított zöldségekkel, fűszerekkel készül. Az íze remek.
Remulád mártás készítése
Elkészítési idő (kész majonézzel): 15 perc
Hozzávalók
4 dl mártáshoz
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 2 db újhagyma (ha éppen nehezen kapható, tehetsz bele lila hagymát, vagy akár vöröshagymát is)
- 2 db közepes uborka
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 teáskanál tárkony
- 1 kávéskanál fehér bors
Majonéz
Fűszerek
Bevásárlólista
- 2 dl majonéz
- 1 kis pohár tejföl
- 2 db újhagyma
- 2 db közepes uborka
- 1 kis üveg kapribogyó
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: tárkony, őrölt fehér bors, só
Előkészítés
- Az újhagymát karikára vágod, kicsit még felaprítod.
Felkarikázott újhagyma
- Az uborkát apró kockákra vágod.
Feldarabolt uborka
- A kapribogyót összevagdalod.
Feldarabolt kapribogyó
- A petrezselymet felaprítod (egy-két szál maradjon díszítésnek.
Remulád mártás készítése
- A majonézhez hozzákevered a tejfölt.
Majonéz és tejföl
Tartár mártás
- Beleteszed a felaprított zöldségeket és fűszereket.
Mártás készítése
- Fűszerezed petrezselyemmel, tárkonnyal, fehér borssal (ha szükséges, sóval is).
- Jól összekevered és már el is készült.
Mártás készen
Elkészítési idő (kész majonézből):
- Hozzávalók felaprítása: 10 perc
- Összekeverés: 5 perc
Összesen: 15 perc
Tálalás
Kis tálban, tálkákban tálalhatod az ételek mellé, de akár rögtön a tányérokra is teheted.
Remulád mártás
Rántott halhoz
Képek: saját készítésű mártás saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások