Céklapüré: ritkán készül, pedig tejszínnel készítve nagyon jó és dekoratív köretként lehet felhasználni általában sült húsokhoz.
Céklapüré
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 0,5 kg cékla (ezt nem lehet pontosan betartani, de legyen inkább kicsit több)
- 2 dl víz
- 4 evőkanál 20 %-os tejszín
- 4 dkg vaj
- 1 mokkás kanál fehér bors
- 1 mokkás kanál őrölt gyömbér
- 1 mokkás kanál só (lehet több, vagy kevesebb is)
- 1 evőkanál liszt
Bevásárlólista
- 0,5 -0,7 kg cékla
- 2 dl főzőtejszín
Emlékeztető: vaj, liszt, só, őrölt fehér bors, őrölt gyömbér
Előkészítés
- A céklákat megtisztítod és közepes méretű kockákra vágod.
Céklapüré készítése
- A céklát a 2 dl vízzel egy lábosban puhára főzöd.
- Turmixgépben pépesre turmixolod.
- Visszateszed a lábosba.
- Felmelegíted és megszórod az 1 evőkanál liszttel.
- A lisztet elkevered, a masszát felforralod.
- Hozzáadod a tejszínt és a fűszereket.
- Összekevered és ezzel a cékla püré elkészült.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 10 perc
- Főzés: 30 perc
- Turmixolás: 5 perc
- Sűrítés, ízesítés, felforralás 5 perc
Összesen: 50 perc
Céklapüré tálalása
Húsétel mellé tálalod.
Cékla krémlevest itt találsz.
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások