Majonézes tésztasaláta: kifőtt aprótészta (orsó, csiga, szarvacska) zöldségekkel, almával, csemege uborkával és mindez majonézes öntettel.
Majonézes tésztasaláta
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 25 dkg szarvacska tészta (fél kilós csomag fele)
- 10 dkg (1 közepes méretű) sárgarépa
- 10 dkg mirelit zöldborsó
- 1 db nagyobb alma
- 2 db nagyobb csemege uborka
- 2 tojásból majonéz
- 2 dl tejföl
- 1/2 csokor petrezselyem
- só
Bevásárlólista
- 50 dkg 8 tojásos szarvacska tészta
- 1 db közepes méretű sárgarépa
- 1 csomag mirelit zöldborsó
- 1 db nagyobb alma
- 1 kis üveg csemege uborka
- 2 tojás
- 1 db citrom
- 2 dl tejföl
- 1/2 csokor petrezselyem
Emlékeztető: cukor, só, mustár, napraforgó olaj
Megjegyzés:
- A képen két adag saláta készítését látod.
Előkészítés
- A tésztát kifőzöd, egy nagyobb tálba teszed (maradjon benne még hely a többi alkotónak), hagyod kihűlni.
Amíg a tészta hűl
- 2 tojásból majonézt készítesz és hozzákevered a tejfölt. Ezzel elkészült az öntet.
- A sárgarépát kockákra vágod, felteszed főni kevés sós vízben. Amikor már majdnem megfőtt, hozzá teszed a mirelit zöldborsot és főzöd még kb. 5 percig. Leszűröd, lehűtöd.
- Az almát meghámozod, az uborkával együtt kis kockákra vágod és rögtön belekevered az öntetbe, hogy ne barnuljon meg.
- A petrezselymet felaprítod.
Majonézes tésztasaláta készítése
- A majonézhez kevered a kihűlt tésztát, a megfőtt zöldségeket és a feldarabolt uborkát.
- Az egészet összekevered. Megkóstolod. Ha szükséges, megsózod.
Átteszed egy tálba. Ezzel a tésztasaláta elkészült.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 30 perc
- Elkészítés: 5 perc
Összesen: 35 perc
Tálalás
Az elkészült tésztasalátát kissé mélyebb tányérokra teszed. Tetejét megszórod frissen őrölt borssal és vágott petrezselyemmel.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások