Almaleves: egyszerű, hideg leves. Ízesíthető: citromlével, citromhéjjal, darabos fahéjjal, szegfűszeggel. Itt most a citromlével készített változatot találod.
Almaleves
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 6 db nagyobb, vagy 8 db kisebb alma
- 2 db citrom
- 2 – 4 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 kis pohár tejföl
Bevásárlólista
- 6 db nagyobb, vagy 8 db kisebb alma
- 2 db citrom
- 1 kis pohár tejföl
Emlékeztető: kristálycukor
Megjegyzés:
- Ha fűszeresen szeretnéd, főzés előtt (lehetőleg egy teatojásban) adj hozzá 2 darabka fahéjat és 5 – 6 szem szegfűszeget.
Előkészítés
- Az almákat megmosod. A szárakat eltávolítod.
- Feldarabolod és meghámozod. Ezt két módon teheted meg. Ha van almaszeletelőd, egy mozdulattal gerezdekre vágod, meghámozod és minden gerezdet kettévágsz.
- Ha nincs, meghámozod, négybe, majd nyolcba vágod, magházát kivgod, majd az előző módszer szerint folytatod.
- Az egyik citromot megmosod és szeletekre vágod.
Almaleves készítése
- Az almákat megfelelő méretű lábosba teszed.
- Hozzáöntesz 1 liter vizet.
- Belefacsarsz 1 citrom levét. Hozzáadod a citrom vékonyan levágott héját.
- Hozzáadsz 2 – 4 evőkanál kristálycukrot.
- Felmelegíted.
- Amíg melegszik, elkészíted a habarást.
- Egy kisebb tálban habverővel összekevered a tejfölt. A közben felmelegedett léből háromszor hozzáadsz egy-egy kis merőkanállal. Minden hozzáadás után csomómentesre kevered.
- Hozzáadod a leveshez.
- Felforralod. Ha az alma még nem elég puha, néhány percig tovább főzöd. Amikor az alma megpuhult, a leves elkészült.
- Hagyod kihűlni.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 10 perc
- Leves főzése, habarása: 15 perc
Összesen: 25 perc
Almaleves tálalása
A kihűlt levest tányérokba mered. Mentalevéllel, citromkarikákkal díszíted.
Nagyon örülök a receptrknek, sokat megcsináltam.Nagyon finomak és tanultam belőle, amit a jövőben is fogok főzni.. Köszönöm