Karfiol püréleves: fokhagymával, borssal, szerecsendióval fűszerezve. Fogyasztható melegen és hidegen is. Így is, úgy is finom.
Elkészítési idő: 40 perc
Karfiol püréleves recept
Hozzávalók
4 személyre
- 1 nagyobb fej karfiol
- 2 db közepes krumpli
- 1 teáskanálnyi baromfi- vagy sertészsír
- l fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1 liter húsleves vagy hús alaplé (vagy 1 liter víz és 1 kávéskanál adalékmentes zöldségpor
- 1 mokkás kanál törött fehérbors
- 1/4 mokkáskanál szerecsendió
Bevásárlólista
- 1 nagyobb fej karfiol
- 2 db közepes krumpli
- l fej nagyobb vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
Emlékeztető: zsír, fokhagyma, húsleves, alaplé vagy nátrium glutamát mentes ételízesítő, őrölt fehér bors, szerecsendió
Megjegyzés:
- Ez a leves nem rántással vagy habarással készült. A sűrítő anyag a krumpli.
- Az alacsony zsírtartalom miatt hideg levesként is lehet fogyasztani.
Előkészítés
- A karfiolt rózsáira szeded, a fás szárrészeket eltávolítod.
- A krumplit megtisztítod, héját eltávolítod, kisebb kockákra vágod.
- A hagymát, fokhagymát és a petrezselyem nagy részét felaprítod.
Karfiol püréleves elkészítése
- A hagymát a zsíron megpárolod.
- Amikor már majdnem kész, hozzáadod a fokhagymát és tovább párolod még fél percet.
- Felöntöd a húsleves vagy víz felével (ez utóbbi esetben beleteszed az ételízesítőt).
- Beleteszed a krumplit és a karfiolt és puhára főzöd.
- Néhány karfiol rózsát kiveszel és félreteszed.
- A megfőtt zöldségeket turmixolod.
- Felöntöd a maradék húslevessel.
- Fűszerezed fehér borssal és szerecsendióval. Ha szükségesnek látod, még sót is adhatsz hozzá.
- Felforralod. Ezzel a leves el is készült.
Megjegyzés:
- Főzés előtt beleteheted az egész húsleves mennyiséget is. Ez esetben nem a botmixerrel, hanem turmixgéppel tudod a krészerű állagot kialakítani.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 15 perc
- Főzés, turmixolás, fűszerezés: 25 perc
Összesen: 40 perc
Tálalás
A levest tányérokba vagy csészékbe szeded. A félretett karfiolrózsákkal, vágott petrezselyemmel és petrezselyem bóbitával díszíted.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások