Brokkoli krémleves: könnyen gyorsan elkészíthető (a brokkoli nagyon gyorsan megpuhul). Megfelelő ízesítéssel nagyon jó krémlevest készíthetsz.
Brokkoli krémleves recept
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 1 kg brokkoli (vigyázz a vásárlásnál, szép, még nem virágzó, friss fejet válassz)
- 2 dl tejszín
- 2 lapos evőkanál liszt
- 2 dkg vaj
- 6 dl húsleves, hús alaplé vagy víz 2 kiskanál házi készítésű ételízesítővel vagy Vegeta Naturellával
- 1 kávéskanál bors
- 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 2 gerezd felszeletelt vagy felaprított fokhagyma (elhagyható)
Bevásárlólista
- 1 kg brokkoli (friss)
- 200 g 20 %-s főzőtejszín
Emlékeztető: liszt, vaj, őrölt bors, őrölt szerecsendió, fokhagyma, húsleves, hús alaplé, vagy nátrium glutamát mentes ételízesítő
Előkészítés
- A brokkolit rózsáira szeded és megmosod.
- Kiszedsz belőle 10 – 15 db kis rózsát, a többit feldarabolod.
Brokkoli krémleves elkészítése
- A rózsákat kevés vízzel 5 – 8 percig párolod – épp hogy csak puha legyen, és megmaradjon a szép zöld színe.
- Az összevágott brokkolira ráöntesz 2 dl húslevest, beledobod a fokhagyma szeleteket és fedő alatt puhára párolod. Csak addig párold, ameddig éppen puha lesz, hogy lehetőleg ne veszítsen sokat a színéből.
- A darabos brokkolit botmixerrel pépesíted.
- Belekevered a lisztet, összekevered.
- Hozzáadod a tejszínt és összekevered.
- Belekevered a fűszereket.
- Hozzáadod a maradék húslevest és felforralod.
Elkészítési idő:
- Brokkoli tisztítása, főzése: 20 perc
- Turmixolás, sűrítés: 10 perc
Összesen: 30 perc
Tálalás
A levest tányérokba vagy csészékbe tálalod és a brokkoli rózsákat a tetejére rakod. Amennyiben kicsit laktatóbb levest szeretnél, pirított kenyérkockákat is rátehetsz.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások