Húsos sajtos olívás tésztasaláta: fő alkotója a tészta, de tartalmaz húst, sajtot, fekete olíva bogyót, paradicsomot és újhagymát is.
Húsos olívás tésztasaláta
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
A salátához:
- 25 dkg masni tészta (olasz nevén farfalle)
- 2 evőkanál olíva olaj
- 20 dkg párolt csirkemell (lehet comb, vagy más hús, sőt sülthús maradék is)
- 5 dkg mini mozzarella sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 20 szem kimagozott fekete olíva bogyó
- 1 db közepes paradicsom
- 2 szál újhagyma (zöldjével együtt)
- 20 db kis bazsalikom levél (elhagyható)
- 4 db kis bazsalikom bóbita (elhagyható)
- só, őrölt bors
Az öntethez:
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olíva olaj
Bevásárlólista
- 25 dkg 8 tojásos masni tészta
- 1/2 csirkemell filé
- 5 dkg trappista sajt
- 1 csomag mini mozzarella sajt
- 1 kis üveg kimagozott fekete olíva bogyó
- 1 db citrom
- 1 db közepes paradicsom
- 1 csomag újhagyma
Emlékeztető: olíva olaj, só, őrölt bors
Előkészítés
- A tésztát sós vízben kifőzöd, 1 evőkanál olíva olajjal összekevered, hogy ne ragadjon össze, félre teszed egy nagyobb tálban (azért kell egy nagyobb tál, hogy majd a többi hozzávaló is elférjen benne, sőt még össze is lehessen keverni). Hagyod kihűlni.
- A csirkemellet megpárolod, csíkokra, vagy más kisebb darabokra vágod. (A pároló lé kiváló ízesítője lehet leveseknek, főzelékeknek).
- A trappista sajtot kis kockákra feldarabolod.
- A mini mozzarellákat 2 – 3 darabra szeleteled.
- A paradicsom héját eltávolítod (forró vízbe mártás) – vagy nem, a magokat és a folyékony részt kiszeded, kis kockákra vágod.
- Az újhagymát zöldjével együtt felszeleteled.
- Az öntethez szükséges citromlevet és olíva olajat összerázod.
Húsos olívás tésztasaláta elkészítése
- A saláta hozzávalóit – az újhagyma fele, a bazsalikom levelek fele és a bóbiták kivételével – a tálban félretett tésztára teszed.
- Összekevered. Megkóstolod. Ízlésed szerint megsózod.
- Ráöntöd a citromlé és olíva olaj keverékét. Ezzel a saláta elkészült.
Hagyma nélküli változatot találsz egy másik cikkemben.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 15 perc
- Hozzávalók összekeverése: 5 perc
Összesen: 20 perc
Tálalás
Az összekevert salátát tányérokra teszed. Kevés frissen őrölt borssal megszórod. Az újhagyma felével, bazsalikom levelekkel és bóbitával díszíted.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások