Töltött csirkecomb: készülhet többféle módon – nemcsak a töltelék lehet más és más. Itt egy nem szokványos módszert fogsz találni.

Töltött csirkecomb-1

Töltött csirkecomb recept

Elkészítési idő: 100 perc (ebből munka: 50 perc)

Hozzávalók

4 személyre

  • 8 db alsó csirkecomb a felső combrész bőrével
  • 4 db zsemle
  • 2 teáskanál sertés- vagy baromfizsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 mokkás kanál szárított kakukkfű

Bevásárlólista

  • 8 db alsó csirkecomb a felső combrész bőrével
  • 4 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem,

Emlékeztető: sertés vagy baromfizsír, só, őrölt fekete bors, kakukkfű

Töltött csirkecomb készítése

Töltelék készítése

  1. Áztasd be a zsemléket vízbe.
  2. Nyomkodd ki és tedd félre.
  3. Tisztítsd meg és aprítsd fel a hagymát.
  4. Olvassz fel 1 teáskanálnyi zsírt és dinszteld meg benne a hagymát. Közben aprítsd fel a petrezselymet.

    Hagyma dinsztelése 2

    Hagyma dinsztelése 

  5. Add hozzá a kinyomkodott zsemléket.
  6. Sózd és borsozd meg, add hozzá a petrezselymet és kakukkfüvet.
  7. Keverd össze, majd párold addig, amíg a töltelék el nem válik az edény falától.

    Töltelék összekeverése, átsütése

    Töltelék összekeverése, átsütése

  8. Keverd hozzá a tojásokat, de ezután már ne párold tovább, hanem hagyd kihűlni.
    Tojás hozzáadása

    Tojás hozzáadása

    Töltelék készen

    Töltelék készen

Töltött csirkecomb elkészítése

  1. Oszd fel gondolatban a tölteléket 8 részre, hogy egy-egy combba egyforma mennyiségek kerüljenek. Ha sok lenne a töltelék, süsd meg a húsok mellett.
  2. Terítsd ki a csirkecomb bőrét, helyezd el rajta a tölteléket és tűzd össze hústűvel úgy, hogy a töltelék sütésnél ne „másszon” ki belőle. Ezt úgy érheted el, hogy ne tűzd túl szorosra és szükség esetén használ egy combhoz 2 db hústűt. (Ha nincs tűd, össze is varrhatod, de figyelj arra, hogy a cérnát sütés után távolítsd el a húsból.)

    Csirkecomb töltése

    Csirkecomb töltése

  3. Melegítsd elő a sütőt 180 fokon.
  4. Helyezd el a combokat egy sütőtálban. Ha maradt töltelék, tedd mellé.

    Töltött csirkecombok sütés előtt

    Töltött csirkecombok sütés előtt

  5. Olvaszd fel és forrósítsd fel a megmaradt 1 teáskanálnyi zsírt (mikróban gyorsabb, és elég egy bögre, csésze) és öntözd meg vele a csirkecombokat.
  6. Fedd le a sütőtálat alufóliával, tedd a sütőbe és párold 40 perig (az idő lehet eltérő a combok méretétől függően).
  7. Vedd le az alufóliát és pirítsd körülbelül 10 percig.  Akkor van kész, amikor a bőre szépen megpirult.
    Sütés 2

    Sütés

    Sült töltött csirkecombok

    Sült töltött csirkecombok

Elkészítési idő:

  • Töltelék készítése: 25 perc
  • Hús megtöltése:: 25 perc
  • Sütés: 50 perc

Összesen: 100 perc (ebből munka: 50 perc)

Tálalás

Többféle köret illik hozzá. Itt krumplipürével láthatod. Salátát is készíthetsz hozzá, sőt, csak saláta körettel is kiváló.

Töltött csirkecomb tálalva 1

Töltött csirkecomb tálalva 1

Kitérő:

Az étel ötletét az a körülmény adta, hogy nagyon szeretjük a rántott felső csirkecombot. Ilyenkor – ha egész combokat vásároltunk, a dobverők megmaradnak, nagyon jó paprikás csirke készülhet belőlük. Egy idő után azonban már inkább valami mást szeretnénk, így jött hát ennek a nem szokványos töltött csirkecomb készítésének ötlete.

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei