Töltött csirkecomb: készülhet többféle módon – nemcsak a töltelék lehet más és más. Itt egy nem szokványos módszert fogsz találni.
Töltött csirkecomb recept
Elkészítési idő: 100 perc (ebből munka: 50 perc)
Hozzávalók
4 személyre
- 8 db alsó csirkecomb a felső combrész bőrével
- 4 db zsemle
- 2 teáskanál sertés- vagy baromfizsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 mokkás kanál szárított kakukkfű
Bevásárlólista
- 8 db alsó csirkecomb a felső combrész bőrével
- 4 db zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem,
Emlékeztető: sertés vagy baromfizsír, só, őrölt fekete bors, kakukkfű
Töltött csirkecomb készítése
Töltelék készítése
- Áztasd be a zsemléket vízbe.
- Nyomkodd ki és tedd félre.
- Tisztítsd meg és aprítsd fel a hagymát.
- Olvassz fel 1 teáskanálnyi zsírt és dinszteld meg benne a hagymát. Közben aprítsd fel a petrezselymet.
- Add hozzá a kinyomkodott zsemléket.
- Sózd és borsozd meg, add hozzá a petrezselymet és kakukkfüvet.
- Keverd össze, majd párold addig, amíg a töltelék el nem válik az edény falától.
- Keverd hozzá a tojásokat, de ezután már ne párold tovább, hanem hagyd kihűlni.
Töltött csirkecomb elkészítése
- Oszd fel gondolatban a tölteléket 8 részre, hogy egy-egy combba egyforma mennyiségek kerüljenek. Ha sok lenne a töltelék, süsd meg a húsok mellett.
- Terítsd ki a csirkecomb bőrét, helyezd el rajta a tölteléket és tűzd össze hústűvel úgy, hogy a töltelék sütésnél ne „másszon” ki belőle. Ezt úgy érheted el, hogy ne tűzd túl szorosra és szükség esetén használ egy combhoz 2 db hústűt. (Ha nincs tűd, össze is varrhatod, de figyelj arra, hogy a cérnát sütés után távolítsd el a húsból.)
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokon.
- Helyezd el a combokat egy sütőtálban. Ha maradt töltelék, tedd mellé.
- Olvaszd fel és forrósítsd fel a megmaradt 1 teáskanálnyi zsírt (mikróban gyorsabb, és elég egy bögre, csésze) és öntözd meg vele a csirkecombokat.
- Fedd le a sütőtálat alufóliával, tedd a sütőbe és párold 40 perig (az idő lehet eltérő a combok méretétől függően).
- Vedd le az alufóliát és pirítsd körülbelül 10 percig. Akkor van kész, amikor a bőre szépen megpirult.
Elkészítési idő:
- Töltelék készítése: 25 perc
- Hús megtöltése:: 25 perc
- Sütés: 50 perc
Összesen: 100 perc (ebből munka: 50 perc)
Tálalás
Többféle köret illik hozzá. Itt krumplipürével láthatod. Salátát is készíthetsz hozzá, sőt, csak saláta körettel is kiváló.
Kitérő:
Az étel ötletét az a körülmény adta, hogy nagyon szeretjük a rántott felső csirkecombot. Ilyenkor – ha egész combokat vásároltunk, a dobverők megmaradnak, nagyon jó paprikás csirke készülhet belőlük. Egy idő után azonban már inkább valami mást szeretnénk, így jött hát ennek a nem szokványos töltött csirkecomb készítésének ötlete.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások