Spárgás csirkemell: az egyik legfinomabb csirkemell étel a spárgaszezonban. Friss spárgából isteni, de eltett zöldségből nem ajánlom.

Spárgás csirkemell 1

Spárgás csirkemell recept

Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 db csirkemell filézve
  • 1 csomó zöld spárga
  • 1 dl 20 %-os főzőtejszín
  • 5 dkg reszelt félkemény sajt
  • 2 dkg parmezán sajt
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • Fűszerek: só, őrölt bors, néhány levél vagy ág zöld fűszer (pl. rozmaring, kakukkfű, zsálya)

Bevásárlólista

  • 1 db csirkemell filézve
  • 1 csomó zöld spárga
  • 2 dl 20 %-os főzőtejszín
  • 5 dkg reszelni való félkemény sajt
  • 5 dkg parmezán sajt

Emlékeztető: olíva olaj, őrölt bors, (ha lehet friss) rozmaring, kakukkfű vagy zsálya

Megjegyzés:

  • A képek két személyre készültek.

Előkészítés

  • A csirkemellet csíkokra vágod. Sóval, őrölt borssal fűszerezed.
    Csirkemell

    Csirkemell

    Csirkemell csíkok fűszerezve

    Csirkemell csíkok fűszerezve

  • A spárgát megtisztítod: az alsó fás végét letöröd, fejét levágod, ha vastag a szára, zöldségtisztítóval a felső réteget eltávolítod, majd megmosod és feldarabolod. A spárga fejeket áztasd vízbe, mert előfordul, hogy homok van rajtuk, amely rövid idejű áztatatás után egy öblítéssel könnyen eltávolítható. A spárga tisztítását bővebben itt találod.

    Zöld spárga feldarabolva

    Zöld spárga feldarabolva

  • A sajtot lereszeled.

    Reszelt sajt

    Reszelt sajt

Spárgás csirkemell elkészítése

  1. Serpenyőben felforrósítod az olíva olajat.
  2. Beleteszed a csirkemell csíkokat. Egyik oldalát átsütöd. Hozzáteszel néhány szál zöld fűszert, majd megforgatod, és a másik oldalt is átsütöd. (Ugyanezt az eredményt elérheted a serpenyő rázogatásával.)
    Csirkemell csíkok sütése 1

    Csirkemell csíkok sütése 1

    Csirkemell csíkok sütése 2

    Csirkemell csíkok sütése 2

  3. Hozzáadod a feldarabolt spárga szárakat, tovább sütöd, amíg a hús megpuhul és a spárga szárak még egy kissé ropogósak.

    Spárga hozzáadása

    Spárga hozzáadása

  4. Hozzáteszed a spárga fejeket (ezeket alig kell főzni), a tejszínt és a reszelt sajtot. Összeforralod. Ezzel az étel el is készült.

    Tejszín és sajt hozzáadása

    Tejszín és sajt hozzáadása

Elkészítési idő:

  • Csirkemell csíkokra vágása: 5 perc
  • Spárga tisztítása: 10 perc
  • Csirkemell csíkok sütése: 20 perc

Összesen: 35 perc

Tálalás

Tálalhatod krumplipürével, vagy párolt rizzsel, rizottóval. Rászórod a reszelt parmezán sajtot.

Ezt a különleges tányért is megcsodálhatod!

Spárgás csirkemell tálalva

Spárgás csirkemell tálalva

 

Ha szeretnél úgy főzni, mint én, látogass el ide!

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei