Csirkemell sörtésztában vagy borzas csirkemell: az egyik legjobb dolog, ami csirkemellel megtörténhet. Vajpuha hús ropogós panírban – isteni étel.
Csirkemell sörtésztában – recept
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 2 db közepes méretű csirkemell
- só
- 1 kávéskanál bors (nem kötelező)
- sörtészta 1 tojásból, vagy tojás nélkül
- a sütéshez a lábas méretétől függően 5 -8 dl napraforgó olaj
- egy nagyobb méretű lábas
A tojással készült sörtészta hozzávalói
- 1 db tojás
- 1 evőkanál olaj (nem feltétlenül szükséges)
- 6 evőkanál liszt
- 1 – 2 dl hideg sör (hozzávetőleges értéknem lehet pontosan megadni a mennyiséget)
- só, bors
Bevásárlólista
- 2 db csirkemell
- 1 db tojás
- 1 doboz sör
- 1 liter napraforgó olaj
Emlékeztető: étolaj, liszt, őrölt fehér bors, só
Előkészítés
- A csirkemelleket vizszintesen középen kettévágod. Így 2 nagyobb és 2 kisebb szelet lesz belőle. Ha nagyon ügyes vagy, a felső részt vastagabbra vágod, és annak vastag részét majdnem félbe vágva kiteríted, akkor akár 4 egyforma szelet is lehet belőle. (Remélem, sikerült érthetően leírnom. Később majd képet is teszek ide.)
- A hússzeleteket klopfolod, megsózod, ha kívánod, meg is borsozhatod.
- Az így előkészített húst hideg helyre (hűtőbe) félreteszed. (Sütés előtt a húsnak is és a panírnak is hidegnek kell lennie.)
Csirkemell sörtésztában – elkészítés
Sörtészta készítése:
- A hozzávalókat egy közepes tálban kézi mixerrel (vagy fakanállal) csomómentesre összekevered.
- A tojás fehérjét habbá vered és fakanállal óvatosan a lisztes masszához kevered, hogy ne törjön össze.
- Hideg sörrel beállítod a tészta sűrűségét (panírozáskor maradjon rajta a húson).
Sörtészta
Megjegyzések:
- Úgy gondolom, hogy a képek önmagukért beszélnek, a sörtészta készítését részletesen is megtalálod.
- Ha tojás nélküli sörtésztát szeretnél készíteni, azt itt találod.
- A sört a hozzáadásig tartsd a hűtőben, mert a panírozáskor a panírnak hidegnek kell lennie.
Csirkemell panírozása és sütése:
A sörtészta készítése előtt tedd fel az olajat melegedni, így, mire kész vagy a panírozással, az olaj is forró lesz (annyira, hogy azért ne füstöljön).
A csirkemell szeleteket a hideg sörtésztába forgatod.
Panírozás 1
Panírozás 2
Kiemeled és gyorsan a forró olajba teszed. Mindkét oldalt süssd fél – fél percig, hogy a panír mindkét oldalon megszilárduljon.
Sütés 1
Utána alacsonyabb hőmérsékleten süssd mindkét oldalt 3 – 5 percig, hogy a hús belül is megsüljön. (Közbe ne szurkáld. hanem fogóval kissé kiemelve a panír színéből is következhetsz arra, hogy mesült-e a hús.)
Sütés 2
Amikor mindkét oldal megsült, a szép borzas csirkemell szeleteket fogóval kiemeled, kicsit hagyod lecsepegne, majd egy dupla papírtörlővel kiemelt tálon lecsepegteted.
Lecsepegtetés
Ezzel a sörtésztás csirkemell el is készült.
Elkészítési idő:
- Előkészítés: 5 perc
- Sörtészta készítése: 10 perc
- Sütés 2 adagban: 15 perc
Összesen: 30perc
Sörtésztás csirkemell tálalása
Tálalhatod – kerámia tányéron, de sima fehér tányéron is igazán száp látvány:
- párolt rizzsel
- salátával (fűszerekkel, olíva olajjal készült saláta illik hozzá)
- fűszeres majonézzel (a majonézbe tetszésed szerint felaprított zöld fűszereket keversz)
Csirkemell sörtésztában tálalva
Képek: saját készítésű étel saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások