Hagymás lapocka: Viszonylag gyorsan elkészíthető sertés hús étel. A jó íz fokhagymának, újhagymának és zöldpaprikának és a fűszereknek köszönhető.
Hagymás lapocka
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
4 – 6 adaghoz
- 1 kg sertés lapocka
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 db zöldpaprika
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Fűszerek: só, bors
Bevásárlólista
- 1 kg sertés lapocka
- 1 db zöldpaprika
- 1 csomag újhagyma
Emlékeztető: zsír, só, bors, fokhagyma
Előkészítés
- A húst felszeleteled. A lapockát nem túl egyszerű felszeletelni, de egy kis ügyeskedéssel elvégezhető. Az ételt elkészítheted sertéscombból is, de a hús megpuhulása valamivel hosszabb ideig tart majd.
- A hússzeleteket mindkét oldalukon megsózod és -borsozod.
Lapocka sózva-fűszerezve
- A zöldpaprikát (a belső rész eltávolítása után) és az újhagymát karikákra vágod.
- A fokhagymát vékonyra felszeleteled.
Hagymás lapocka készítése
A zsírt egy serpenyőben felolvasztod. Megfuttatod benne a fokhagyma szeleteket (vigyázz, ne égjen meg), majd kiszeded. A későbbiekben már nem lesz rá szükség, csak az íze miatt került az ételhez.
Fokhagyma sütése
A zsírban a befűszerezett húst mindkét oldalán elősütöd.
Elősütés
A hússzeletekre egyenletesen elosztva rászórod a felkarikázott zöldpaprikát és újhagymát.
Hús szeletek zöldpaprikával, újhagymával
Kevés vizet öntesz alá és fedő alatt puhára párolod.
Párolás
Amikor a hús megpuhult, leveszed a fedőt, és a hússzeleteket zsírjára sütöd (addig sütöd, amíg a víz elpárolog belőle).
Hús zsírjára sütése
Ezzel a hagymás lapocka el is készült.
Készen
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 15 perc
- Hús elősütése 5 perc
- Párolás: 30 perc
- Zsírjára sütés: 10 perc
Összesen: 60 perc
Megjegyzés:
Amíg a hús párolódik, elkészítheted a köretet (illik hozzá: petrezselymes krumpli, sült krumpli, krumplipüré, de akár párolt rizs vagy párolt zöldségek is.
Hagymás lapocka tálalása
A fent említett köretekkel tálalhatod, és készíthetsz hozzá salátát is.
Tálalva 1
Tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások