Zöldborsó főzelék: borsófőzelék vagy cukorborsó főzelék néven az egyik legkeresettebb étel az interneten – valószínűleg azért, mert mind a gyerekek, mind a felnőttek szeretik.
Zöldborsó főzelék készítése
Elkészítési idő: mirelit zöldborsóból: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg mirelit zöldborsó (ha friss, a kifejtés ideje miatt csak akkor lesz gyors étel, ha előző nap kifejted)
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet só
- Cukor (semmi, vagy ízlés szerint)
- 3 dl húsleves kb.(vagy víz és ételízesítő)
- 4 db tojás (feltéthez).
Bevásárlólista
- 1 kg mirelit zöldborsó
- 4 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: zsír vagy olaj, liszt, só, cukor, alaplé vagy nátrium glutamát mentes ételízesítő
Elkészítés
- A zsírt (olajat) felmelegíted egy alkalmas méretű lábosban
Zsír olvasztása
- Ráteszed a leöblített zöldborsót, néhány perc után nagyon kevés vizet is teszel alája, kevés sóval sózod és addig párolod amíg puha lesz.
Zöldborsó átforgatása zsíron
Zöldborsó párolása
- Közben összevágod a petrezselymet és felteszed melegedni egy serpenyőben a tükörtojás sütéséhez az olajat.
- Amikor a borsó megpuhult, rászórod a lisztet, még egy kicsit kevered és felengeded a hideg húslevessel vagy vízzel. Annyi folyadékot tegyél rá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Ha nincs húslevesed, akkor használj vizet és tegyél bele – lehetőleg házi készítésű – ételízesítőt.
Llisztszórás
Liszt elkeverése
Víz hozzáadása
- Elkezded sütni kevés olajon a tükörtojásokat.
- Végül rászórod a petrezselyem felét. és felforralod. Ha nagyon sűrű lett, még egy kis húslevessel vagy vízzel felhígítod.
Elkészítési idő mirelit zöldborsóból:
- Zöldborsó dinsztelése: 10 perc
- Lisztszórás, felengedés, felforralás: 5 perc
Összesen: 15 perc
Megjegyzés:
A borsófőzelék elkészül 15 perc alatt, ha alapanyagként mirelit zöldborsót használsz. A friss zöldborsó tisztítása időigényes, tovább is kell főzni.
Zöldborsó főzelék tálalás
Rászórod a petrezselyem másik felét és a közben elkészült tükörtojással tálalod. (Más feltétet is készíthetsz hozzá, ha nem húsmentes ételként készíted: lehet mélyhűtött fasírozott is, amit a főzelék készítése közben kisüthetsz, esetleg előző napról megmaradt rántott szelet vagy rántott csirke, de lehet sült sertéshús is ).
Zöldborsó főzelék tükörtojással
Ha kíváncsi vagy más gyors ételek készítésére is, itt találod.
A zöldborsóról ebben a cikkben olvashatsz.
A zöldborsó főzelék fotói: saját készítésű étel saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások