Gesztenyepüré: az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert. Könnyen elkészíthető bármikor, mivel gesztenyemasszát midig vásárolhatsz, sőt otthon is tarthatsz a mélyhűtőben.

Gesztenyepüré

Gesztenyepüré recept

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 10 dkg cukrozott vagy natúr gesztenyemassza
  • 2 dl 38 %-os habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor (ha natúr masszával dolgozol
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)

Bevásárlólista

  • 10 dkg cukrozott vagy natúr gesztenyemassza
  • 2 dl 38 %-os habtejszín

Emlékeztető: porcukor, (rum)

Megjegyzések:

  • A habtejszín legalább 30 %-os legyen.
  • Ha szépen szeretnéd tálalni, szükséged lesz még egy habkinyomó zsákra. Ezt egyszerű módon te is el tudod készíteni úgy, hogy egy polietilén zacskó egyi sarkát levágod és azon keresztül nyomod ki a zsákba tett tejszínhabot.

Gesztenyepüré készítése

Gesztenyemassza felaprítása és tejszínhab felverése:

  1. A gesztenyemasszát felaprítod. Ezt kétféle módon teheted meg. Nagylyukú reszelőn lereszeled, vagy krumplinyomón átnyomod. Ha a massza cukrozott, akkor több cukor már nem is kell a desszertbe.

    Gesztenyemassza lereszelése

    Gesztenyemassza lereszelése

  2. A tejszínből habot készítesz. Hogy jól sikerüljön a tejszínhab, annak egyik feltétele, hogy a tejszín hideg legyen. Ezért felverés előtt célszerű betenni a mélyhűtőbe egy rövid időre. Natúr gesztenyemassza használata esetén a tejszínhabhoz a hab felverésének vége felé célszerű kevés porcukrot adni.

Összeállítod a desszertet:

  1. réteg: habzsákból kinyomott tejszínhab

    Összeállítás 1

    Összeállítás 1

  2. réteg: a habra szórt felaprított gesztenyemassza

    Összeállítás 2

    Összeállítás 2

  3. réteg: habzsákból kinyomott tejszínhab

    Összeállítás 3

    Összeállítás 3

  4. réteg: a habra szórt felaprított gesztenyemassza

    Összeállítás 4

    Összeállítás 4

Elkészítési idő:

  • Gesztenyemassza lereszelése: 10 perc
  • Tejszínhab felverése: 5 perc
  • Összeállítás: 5 perc

Összesen: 20 perc

Gesztenyepüré tálalása

A desszertet az összeállítás után tálalhatod.

Gesztenyepüré tálalva

Gesztenyepüré tálalva

 

Étel és képek: Pap Zsuzsa