Gesztenyepüré: az egyik legegyszerűbb és legfinomabb desszert. Könnyen elkészíthető bármikor, mivel gesztenyemasszát midig vásárolhatsz, sőt otthon is tarthatsz a mélyhűtőben.
Gesztenyepüré recept
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 10 dkg cukrozott vagy natúr gesztenyemassza
- 2 dl 38 %-os habtejszín
- 2 evőkanál porcukor (ha natúr masszával dolgozol
- 1 evőkanál rum (elhagyható)
Bevásárlólista
- 10 dkg cukrozott vagy natúr gesztenyemassza
- 2 dl 38 %-os habtejszín
Emlékeztető: porcukor, (rum)
Megjegyzések:
- A habtejszín legalább 30 %-os legyen.
- Ha szépen szeretnéd tálalni, szükséged lesz még egy habkinyomó zsákra. Ezt egyszerű módon te is el tudod készíteni úgy, hogy egy polietilén zacskó egyi sarkát levágod és azon keresztül nyomod ki a zsákba tett tejszínhabot.
Gesztenyepüré készítése
Gesztenyemassza felaprítása és tejszínhab felverése:
- A gesztenyemasszát felaprítod. Ezt kétféle módon teheted meg. Nagylyukú reszelőn lereszeled, vagy krumplinyomón átnyomod. Ha a massza cukrozott, akkor több cukor már nem is kell a desszertbe.
- A tejszínből habot készítesz. Hogy jól sikerüljön a tejszínhab, annak egyik feltétele, hogy a tejszín hideg legyen. Ezért felverés előtt célszerű betenni a mélyhűtőbe egy rövid időre. Natúr gesztenyemassza használata esetén a tejszínhabhoz a hab felverésének vége felé célszerű kevés porcukrot adni.
Összeállítod a desszertet:
- réteg: habzsákból kinyomott tejszínhab
- réteg: a habra szórt felaprított gesztenyemassza
- réteg: habzsákból kinyomott tejszínhab
- réteg: a habra szórt felaprított gesztenyemassza
Elkészítési idő:
- Gesztenyemassza lereszelése: 10 perc
- Tejszínhab felverése: 5 perc
- Összeállítás: 5 perc
Összesen: 20 perc
Gesztenyepüré tálalása
A desszertet az összeállítás után tálalhatod.
Étel és képek: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások