Epres desszert tejföllel: – bár szokatlan – nagyon finom, és nem kell tejszínhabot verni, vagy izgulni attól, hogy felverődik-e vagy nem. Próbáld ki!
Epres desszert tejföllel
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 8 db babapiskóta
- 2-3 evőkanál tej
- 1 kiskanál rum (el is maradhat)
- 2 dl tejföl
- 4 kávéskanál porcukor (ízlés szerint eltérhetsz tőle)
- 30 dkg eper (ha több epret szeretnél beletenni, akkor több)
- 4 szál mentalevél vagy citromfű (el is maradhat)
Bevásárlólista
- 8 db babapiskóta
- 1 kis pohár tejföl
- 30 dkg eper
Emlékeztető: tej, porcukor, rum, mentalevél
Epres desszert tejföllel – elkészítés
- Az epret megmosod, kicsumázod, 5 egyforma szemet félre teszel, a többit félbe vagy negyedekbe vágod.
- A tálkákba 2 – 2 darabokra tört babapiskótát teszel, meglocsolod a tejjel és a rummal.
- A feldarabolt epret négy részre osztva a tálkákban a babapiskóta tetejére rétegezed.
- A tejfölbe belekevered a porcukrot, 4 részre osztva az eper tetejére kened.
- A félretett epreket félbe vágod, a tejföl tetején virág szerűen elrendezed.
- Ha van rá idő, 1-2 órára a hűtőbe teszed.
Tálalás
A hűtőből kivett desszertet kistányérokra teszed, közepébe szúrod a menta ágacskát.
Más epres desszertet itt találsz:
Ha az eperről néhány érdekességet szeretnél megtudni, ezt olvasd el:
Ha érdekel, milyen a Pavlova desszert más bogyós gyümölcsökkel, itt nézheted meg:
Pavlova torta ihlette desszertek
Epres desszert képek: saját készítésű édesség saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások