Csípős sült csirkecomb: csípős fűszerkeverékben pácolva a hús íze pikáns, csípős, különleges lesz. Újkrumpli körettel akár a család kedvence is lehet. Próbáld ki!

Csípős sült csirkecomb

Csípős sült csirkecomb

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 8 db nagyobb csirke alsó comb

A páchoz:

  • 8 teáskanál napraforgó olaj
  • 4 evőkanál ketchup
  • 4 kiskanál chili szósz (a csípősség növelésére)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál füstölt paprika (elhagyható)
  • 2 teáskanál chili paprika
  • 2 kávéskanál frissen őrölt bors
  • 2 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 2 teáskanál szárított oreganó
  • só, bors

Megjegyzések:

  • A képeken 4 db alsócombból készített ételt látsz.
  • Ha valamelyik pác anyagból nincs otthon, helyettesítsd valami hasonlóval.
  • Ha szoktál készíteni rántott csirkét, a felső combokból kicsontozva készíts azt, az alsókat pedig használd fel erre  az ételre. Készítheted felső combokból is, vagy vegyesen.

Bevásárlólista

  • 4 db nagyobb méretű csirkecomb

Emlékeztető: napraforgó olaj, ketchup, só, bors, chili szósz, fokhagyma, chili paprika, kakukkfű, oregánó

Előkészítés

  • Csirkecombok átnézése, letisztítása, előfűszerezés sóval, borssal.
  • Pác készítése: a páchoz szükséges anyagokat összekevered.

    Csípős pác

    Csípős pác

Csípős sült csirkecomb készítése

  1. Az előkészített csirkecombokat sorban megforgatod a pácban és egy akkora edénybe (tároló dobozba) teszed, amekkorában minden húsdarab elfér majd.
    Csirkecomb pácban

    Csirkecomb pácban

    Csirkecombok pácban

    Csirkecombok pácban

  2. A maradék pácot a húsra öntöd és a tárolót legalább 4 (még jobb, ha 8) órára a hűtőbe teszed.
  3. Sütés előtt átrakod egy olyan sütőtálba, amelyikben a combok egymás mellett elférnek. A maradék pácot ráöntözgeted.

    Csirkecombok sütés előtt

    Csirkecombok sütés előtt

  4. 1 dl vizet öntesz alá.
  5. Letakarod és a sütőbe teszed. 180 fokon sütöd kb. 45-50 percig. Sütés közben – ha szükséges, az elpárolgott vizet pótolod.
  6. Amikor a hús már majdnem puha, lefedés nélkül sütöd még 10 15 percig. Ezzel az étel el is készült.

    Csirkecombok sütés után

    Csirkecombok sütés után

Elkészítési idő (a pácolási idő nélkül):

  • Páckészítés, hús pácba helyezése: 10 perc
  • Pácolás: 4 – 8 óra
  • Sütés: 50 perc

Összesen: 60 perc

Csípős sült csirkecomb tálalása

Köretként többféle megoldás jöhet szóba, pl. párolt rizs, zöldborsós rizs, fott krumpli, petrezselymes krumpli. Én kapros, hagymás újkrumplival készítettem (a krumplit megfőztem, majd kapros-hagymás vajba forgattam).

Csípős sült csirkecomb tálalva 1

Csípős sült csirkecomb tálalva 1

Csípős sült csirkecomb tálalva 2

Csípős sült csirkecomb tálalva 2

 

Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa