Csípős sült csirkecomb: csípős fűszerkeverékben pácolva a hús íze pikáns, csípős, különleges lesz. Újkrumpli körettel akár a család kedvence is lehet. Próbáld ki!
Csípős sült csirkecomb
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 8 db nagyobb csirke alsó comb
A páchoz:
- 8 teáskanál napraforgó olaj
- 4 evőkanál ketchup
- 4 kiskanál chili szósz (a csípősség növelésére)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál füstölt paprika (elhagyható)
- 2 teáskanál chili paprika
- 2 kávéskanál frissen őrölt bors
- 2 kávéskanál szárított kakukkfű
- 2 teáskanál szárított oreganó
- só, bors
Megjegyzések:
- A képeken 4 db alsócombból készített ételt látsz.
- Ha valamelyik pác anyagból nincs otthon, helyettesítsd valami hasonlóval.
- Ha szoktál készíteni rántott csirkét, a felső combokból kicsontozva készíts azt, az alsókat pedig használd fel erre az ételre. Készítheted felső combokból is, vagy vegyesen.
Bevásárlólista
- 4 db nagyobb méretű csirkecomb
Emlékeztető: napraforgó olaj, ketchup, só, bors, chili szósz, fokhagyma, chili paprika, kakukkfű, oregánó
Előkészítés
- Csirkecombok átnézése, letisztítása, előfűszerezés sóval, borssal.
- Pác készítése: a páchoz szükséges anyagokat összekevered.
Csípős pác
Csípős sült csirkecomb készítése
- Az előkészített csirkecombokat sorban megforgatod a pácban és egy akkora edénybe (tároló dobozba) teszed, amekkorában minden húsdarab elfér majd.
Csirkecomb pácban
Csirkecombok pácban
- A maradék pácot a húsra öntöd és a tárolót legalább 4 (még jobb, ha 8) órára a hűtőbe teszed.
- Sütés előtt átrakod egy olyan sütőtálba, amelyikben a combok egymás mellett elférnek. A maradék pácot ráöntözgeted.
Csirkecombok sütés előtt
- 1 dl vizet öntesz alá.
- Letakarod és a sütőbe teszed. 180 fokon sütöd kb. 45-50 percig. Sütés közben – ha szükséges, az elpárolgott vizet pótolod.
- Amikor a hús már majdnem puha, lefedés nélkül sütöd még 10 15 percig. Ezzel az étel el is készült.
Csirkecombok sütés után
Elkészítési idő (a pácolási idő nélkül):
- Páckészítés, hús pácba helyezése: 10 perc
- Pácolás: 4 – 8 óra
- Sütés: 50 perc
Összesen: 60 perc
Csípős sült csirkecomb tálalása
Köretként többféle megoldás jöhet szóba, pl. párolt rizs, zöldborsós rizs, fott krumpli, petrezselymes krumpli. Én kapros, hagymás újkrumplival készítettem (a krumplit megfőztem, majd kapros-hagymás vajba forgattam).
Csípős sült csirkecomb tálalva 1
Csípős sült csirkecomb tálalva 2
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások