Nokedli levesbe: az egyik legegyszerűbb levesbetét, mivel tojásból és lisztből készül, kevés sóval – gyorsan, nokedli szaggatóval még gyorsabban.

Gombaleves nokedlival

Nokedli levesbe

Elkészítési idő: 8 perc

Hozzávalók

4 adag leveshez

  • 1 db tojás
  • 6 – 8 dkg liszt (attól függően, milyen keményre szeretnéd)
  • 2 csipet só

Bevásárlólista

  • 1 db tojás

Emlékeztető: liszt, só

Megjegyzés:

  • Ha nagyon sok nokedlit szeretnél, dupla mennyiségekből is készítheted.

Nokedli levesbe – elkészítés

  1. A tojást felütöd egy kis tálba.

    Tojás felütve

    Tojás felütve

  2. Egy villával összekevered, mert így egyenletesebb lesz a tészta.

    Tojás összekeverve

    Tojás összekeverve

  3. Részletekben hozzáadod a lisztet, közben mindig összekevered. (Kezdetben nem lesz egyenletes.)

    Liszt hozzáadva

    Liszt hozzáadva

  4. Megsózod.
  5. Ne a liszt mennyiségére figyelj, hanem arra, hogy a tojásos massza még eléggé keverhető legyen (a szaggatón könnyen, gyorsan át lehessen nyomni),mert így könnyen szaggathatod.

    Nokedli tészta

    Nokedli tészta

  6. Az így elkészített tésztát a nokedli szaggatóval a forrásban levő kész levesbe szaggatod.
    Nokedli szaggatás 1

    Nokedli szaggatás 1

    Nokedli szaggatás 2

    Nokedli szaggatás 2

  7. Amikor a nokedli feljön a leves tetejére, fejezd be a főzést, mert el is készült.
    Nokedli kifőzve

    Nokedli kifőzve

    Leves készen

    Leves készen

Elkészítési idő:

  • Nokedli tészta elkészítése: 2 perc
  • Liszt belekeverése: 2 perc
  • Szaggatás 2 perc
  • Kifőzés: 2 perc

Összesen: 8 perc

Tálalás

A levessel együtt kerül a tányérokba

Gombaleves nokedlival

 

Képek: saját készítés, saját felvétel.