Nokedli levesbe: az egyik legegyszerűbb levesbetét, mivel tojásból és lisztből készül, kevés sóval – gyorsan, nokedli szaggatóval még gyorsabban.
Nokedli levesbe
Elkészítési idő: 8 perc
Hozzávalók
4 adag leveshez
- 1 db tojás
- 6 – 8 dkg liszt (attól függően, milyen keményre szeretnéd)
- 2 csipet só
Bevásárlólista
- 1 db tojás
Emlékeztető: liszt, só
Megjegyzés:
- Ha nagyon sok nokedlit szeretnél, dupla mennyiségekből is készítheted.
Nokedli levesbe – elkészítés
- A tojást felütöd egy kis tálba.
- Egy villával összekevered, mert így egyenletesebb lesz a tészta.
- Részletekben hozzáadod a lisztet, közben mindig összekevered. (Kezdetben nem lesz egyenletes.)
- Megsózod.
- Ne a liszt mennyiségére figyelj, hanem arra, hogy a tojásos massza még eléggé keverhető legyen (a szaggatón könnyen, gyorsan át lehessen nyomni),mert így könnyen szaggathatod.
- Az így elkészített tésztát a nokedli szaggatóval a forrásban levő kész levesbe szaggatod.
- Amikor a nokedli feljön a leves tetejére, fejezd be a főzést, mert el is készült.
Elkészítési idő:
- Nokedli tészta elkészítése: 2 perc
- Liszt belekeverése: 2 perc
- Szaggatás 2 perc
- Kifőzés: 2 perc
Összesen: 8 perc
Tálalás
A levessel együtt kerül a tányérokba
Képek: saját készítés, saját felvétel.
Legutóbbi hozzászólások