Amerikai palacsinta: hasonlít a miénkhez. Tésztája sűrűbb, ezért a palacsinták vastagabbak és kisebbek is lesznek. Egymásra téve, rétegenként porcukorral és juhar sziruppal leöntve fogyasztják.
Amerikai palacsinta recept
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
16 – 20 db palacsintához (4 adag)
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál sütőpor (kb. 3/4 tasak)
- 1 csipet só
- 300 ml tej
- 1 tojás
- 4 dkg vaj (+ 2 dkg a sütéshez)
A tálaláshoz:
- 2 evőkanál porcukor
- 10 dkg áfonya
- 2 evőkanál juharszirup vagy helyette vízzel kissé felhígított sárgabarack lekvár
Bevásárlólista
- 1 tojás
- 1 sütőpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg áfonya
- juharszirup (vagy baracklekvár)
Emlékeztető: liszt, tej, só, porcukor
A palacsintatészta elkészítése
- A porszerű hozzávalókat (liszt, sütőpor, só) összekevered.
- Hozzáteszed a tojást és a tej egy részét. Összekevered.
- Keverés közben folyamatosan hozzáadod a tejet.
- Hozzáadod az olvasztott vajat.
- Simára kevered a palacsinta tésztát.
Megjegyzések:
- A palacsinta tészta receptek egy része cukrot is tartalmaz. A cukortól a palacsinta tészta ragadhat, ezért itt én a tésztát cukor nélkül állítottam össze.
- A tészta jóval sűrűbb, mint a nálunk szokásos palacsinta tészta. Ha nem lenne ilyen sűrű, nem is lehetne belőle ilyen kicsi palacsintákat sütni.
Az amerikai palacsinták sütése
- A palacsinta sütőt olvasztott vajjal megkened és felforrósítod.
- Egy kis merőkanálból a tésztát a sütőre csurgatod úgy, hogy kicsi, kör alakú tészták legyenek belőle.
- Megsütöd. A sütés kezdete után a palacsinták a sütőn elcsúsznak.
- Megfordítod és megsütöd a másik oldalukat.
- Lecsúsztatod egy kisebb tányérra.
- Megsütöd a többi palacsintát, amíg a tészta el nem fogy.
- 16 – 30 palacsintát tudsz így készíteni.
Elkészítési idő:
- palacsinta tészta elkészítése: 5 perc
- palacsinták sütése: 30 perc
- tálalás: 5 perc
Összesen: 40 perc
Az amerikai palacsinta tálalása
Tálalásnál torta-szerűen rakd egymásra a palacsintákat.
- Egy személyre 4-5 palacsintát számíts. Attól függ, hányat sikerült sütnöd.
- Rétegesen tedd egymásra.
- Minden réteget szórj meg porcukorral és kend meg juhar sziruppal vagy hígított sárgabarack lekvárral.
- A tortácska tetejére és mellé tégy áfonya szemeket. Málnával, fekete szederrel is tálalhatod.
Lehet:
- reggeli
- második fogás
- desszert.
Képek: saját készítésű palacsinták saját felvételei.
Az amerikai palacsinta nagyon-nagyon finom különlegesség. Köszönjük !!!
Nagyon szívesen. Valóban finom. Remélem, nektek is jól fog sikerülni.