A Könyvek fűszerekről egy könyvsorozat, amelynek darabjai elméleti ismeretekből és olyan gyakorlati tapasztalatokból születtek, amelyeket az elmúlt években a fűszerekről szereztem.
Fűszerek és ételek
Ez a Könyvek fűszerekről sorozat első darabja. 40 fűszerről és 20 fűszerkeverékről szerezhetsz ismereteket vagy 250 keresztül. A szöveges információt nagyszámú kép egészíti ki. Az ismeretek abban segítenek Téged, hogy változatos, jóízű, egészséges ételeket tálalj fel napról napra a családi asztalra. A könyv egyidejűleg szórakoztat. Olvashatsz benne a régi magyar és erdélyi konyha fűszerezési szokásairól, megismerheted híres emberek kedvenc ételeit és azt is, hogyan fűszerezett Gundel Károly, a híres Gundel dinasztia alapítója, valamint hogyan született a fűszerforgalmazó Kotányi cég.
Bővebb információt a könyvről itt találsz.
Fűszerek és egészség
A Könyvek fűszerekről sorozat rövidebb, de nem kevésbé hasznos darabja, mivel arról olvashatsz benne, hogy fűszereink egy része nemcsak ízesíti ételeinket, hanem egészségünkre is jótékony hatással van, amely részben megelőzi bizonyos betegségek kialakulását, részben alkalmas lehet panaszok enyhítésére.
Bővebb információt a könyvről itt találsz.
Fűszerek és grillezés
A könyvek fűszerekről sorozatnak ezt a darabját tavasztól őszig tudod leginkább használni. Amikor szép idő van, sokan szeretnek a szabadban sütni-főzni. Ezt a kis könyvet átnézve megismerkedhetsz a grillezés alapelveivel, a grillező berendezések típusaival, néhány grillezéshez jól használható fűszerkeverékkel és egyszerű recepteket is találsz benne – mindezt képekkel bemutatva.
Ha érdekel, itt olvashatsz többet.
Fűszerek és pénz
A Könyvek fűszerekről sorozatnak ez a kis darabaja bemutatja a Magyarországon használatos leggyakoribb fűszermárkákat és felhívja a figyelmedet arra, hogy nem mindegy, hol és milyen márkájú fűszert vásárolsz.
Bővebb információt itt találsz.
Fűszernövények cserépben
A Könyvek fűszerekről sorozat legfiatalabb tagja. Azokból a tapasztalatokból készült, amelyeket az erkélyemen, cserépben történő fűszernövények termesztéséből szereztem. Talán hasznodra lehet.
A részleteket a könyvről itt találod.
Képek:
A képekhez a fényképek: saját felvételek
A borítókat tervezte és készítette: Hujber Krisztián
Nagyon jol hasznalhato es szep kiadvany. En naponta fozok a csaladomra, es beleestem abba a csapdaba, hogy mindig ugyanazokat a fuszereket hasznalom. Most viszont kedvet kaptam kiprobalni ujakat! Ugyhogy rendet is rakok a konyhaszekrenyben, s elore hozom a curryt, koriandert es a tarsaikat! Mindenkinek ajanlom, akar kezdo, akar mar gyakorlott konyhatunder!
Szia,
örülök, hogy tetszik és hogy hasznosnak találod a könyvet. Ha sok fűszer van otthon, bizony előfordul, hogy a hátra rakottakra nem gondulunk. Nekem nagyon sok fűszerem van és úgy rendszereztem őket, hogy az egymással rokon fajtaákat egy helyre raktam. Nem is tárolok mindent fűszeres üvegekben, mert nagyon sok helyet foglalnának el. A hasonlókat, Pl. borsfajtákat (fehér, fekete, rözsa, színes, zöld, szecsuáni), keverékeket vagy süteményhez valókat külön-külön teszem olyan dobozba, amelyek egymás tetején elhelyezhetők. Igy kis helyen elférnek és könnyen meg is találom (akár feliratokkal is lehet könnyíteni a keresést). Örülök, hogy felmerült ez a téma, mert lehet, hogy másnak is gondot okoz. Később majd írok róla egy blogban, sőt a könyvet is kiegészítem majd.