Rántott brokkoli: a kalóriaszegény és értékes anyagokat tartalmazó brokkoli és a kalóriadús panírozás és sütés szerencsés együttese.
Rántott brokkoli recept
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 1 nagyobb fej brokkoli (súlyra értelmetlen megadni, mert egy-egy fejet lehet vásárolni)
- só
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt (lehet több vagy kevesebb)
- 10 dkg zsemlemorzsa (lehet több vagy kevesebb
- 3 db tojás (lehet, hogy 2 db elég)
A sütéshez:
- 0,5 liter napraforgó étolaj
Előkészítés
- Felteszel vizet forralni egy nagyobb lábasban (vagy vízforralóban).
- A brokkolit rózsákra szeded. (A maradék középső részt és a vastag szár-töveket beledobhatod egy húslevesbe). Az esetleges hibás részeket kivágod.
- A rózsákat folyó víz alatt leöblíted.
Rántott brokkoli készítése
- A rózsákra szedett brokkolikat beleteszed a forrásban levő vízbe. Ha vízforralót használsz, a zöldségeket egy lábosba teszed és leforrázod. A vízbe tégy sót.
- A brokkoli rózsákat 3-4 percig főzöd (csak blansirozod, hogy gyorsabban megsüljenek és könnyebb legyen panírozni – ha megpuhulnak, könnyen szétesnek és nehezebb lesz a panírozás).
Brokkoli rózsák blansírozása
- Egy szűrőkanállal kiveszed a vízből, lecsepegteted és egy tálban hagyod, hogy langyosra hűljenek.
Brokkoli rózsák blansírozva
- A brokkoli rózsákat panírozod: lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatod.
Panírozás liszben
Panírozás tojásban
Panírozás zsemlemorzsában
Panírozott brokkoli rózsák
- Egy részét forró olajba teszed. Az olaj annyi legyen az edényben, hogy a brokkoli rózsák „ússzanak” benne és ne üljenek le az edény aljára. Elég forrónak kell lenni, hogy a panír ropogósra süljön, de azért ne azonnal piruljon meg, hanem néhány perc múlva, hogy benne a brokkoli is megpuhuljon. Ezt ki kell tapasztalnod.
Sütés 1
- Amikor az egyik oldaluk megsült, megfordítod a brokkolikat és a másik oldalukat is aranybarnára sütöd.
Sütés 2
- Amikor kész, papírtörlővel ellátott tálra szeded, hogy a papírtörlő a fölösleges olajat leszívja róla.
Elkészítési idő:
- Brokkoli előkészítése: 5 perc
- Blansirozás: 5 perc
- Panírozás: 10 perc
- Sütés (2 részletben): 15 perc
Összesen: 35 perc
Megjegyzés:
Elkészítheted mirelitből is. A rántani való mirelit brokkoli előre panírozva van, tehát csak sütni kell, így sokkal gyorsabban elkészülsz vele, viszont több pénzt kell kiadnod. (Egyébként egészen jól süthető.)
Rántott brokkoli tálalása
Tálalhatod:
Friss brokkoliból készítve
- friss zöldségekkel
- majonézzel
Rántott brokkoli majonézzel
- mártással, pürével
Mirelitből készítve:
Képek: saját készítésű étel saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások