Fánkfélék: ha kimondod azt a szót, hogy fánk, vajon melyiket sütnéd meg? A farsangit, az amerikait, a csörögét, vagy a kefirest – hiszen valamennyit fánknak hívják.

Kefíres fánk tányéron

Fánkfélék

Összehasonlító táblázat:

Az alábbi táblázatban összehasonlítottam Neked a különféle fánkokat. Kérlek, ne ennek alapján süss fánkot, hanem keresd meg a konkrét recepteket, mivel ezek az adatokat – az értékelés kedvéért –  itt-ott kicsit korrigáltam. Ezek elsősorban arra valók, hogy eldöntsd, melyiket készíted el.

Fánkfélék a táblázatban

Valamennyi búzalisztből készül tojás sárgájával, tejjel. A többi alkotó eltérő.

  • farsangi
  • amerikai
  • csöröge
  • kefires
  • egérke

Most nézd meg a táblázat adatait:

 

Fánk neve: Farsangi AmerikaiCsörögeKefires Néger (egér)
Hozzávalók Mértékegység
Lisztdkg5050505050
Tej dl3345
Tejföl ek
Kefir pohár1
Tojás sárgájadb642
Egész tojásdb216
Vajdkg810
Cukor ekanál1211
Vaníliáscukorekanál11
Élesztődkg33
Sütőpor tasak1/3
Rum kkanál31
csipet11111
Tészta típusakeltkeltgyúrtkevertkevert
Sütésolajbanolajbanolajbanolajbanolajban
Elkészítési idő perc1301301005050

 

Fánkfélék összehasonlítása

Az adatok összehasonlításának eredménye

  • Farsangi és amerikai: időigényes, kelt tésztából készül, és ezek a legdrágábbak.
  • Csöröge: közepesen időigényes, gyúrt tésztából készül, árban kb. fele annyi, mint az előző kettő.
  • Kefires és néger: gyorsan elkészül, kevert tésztából van és árban kb. a csöröge fánkkal azonos.

Megjegyzés:

Árakat nem látsz a táblázatban, azokat hozzávetőlegesen kalkuláltam.

Képek

Farsangi

Farsangi fánk tálon

Csöröge

Csöröge fánk tálalva

Kefires

Kefíres fánk tányéron

Amerikai

Amerikai fánk 1

 

Képek: saját készítésű fánkok saját felvételei.