Görög saláta: nem is tudjuk pontosan, hogy került hozzánk, de egyszer csak itt volt: jött, látott és győzött. Sokak kedvence lett. Imádjuk és esszük.
Görög saláta készítése
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 1 db nagyobb kígyó uborka
- 8 db közepes paradicsom
- 20 dkg feta sajt (sós, további só nem szükséges)
- 1 fej lila hagyma
- 20 – 25 szem fekete olíva bogyó
- 1 kk törött bors (elhagyható)
- 4 – 6 evőkanál extra szűz olíva olaj
Bevásárlólista
- 1 db nagyobb kígyó uborka
- 8 db közepes paradicsom
- 20 dkg feta sajt
- 1 fej lila hagyma
- 20 – 25 szem fekete olíva bogyó
Emlékeztető: törött bors, extra szűz olíva olaj
Előkészítés
- A kígyó uborkát megmosod, felkockázod.
- A paradicsomot is kockákra darabolod. (Hagyd kicsepegni a levét, mert túl sok lét visz be a salátába.)
- A feta sajtot is kockákra vágod. (Óvatosan vágd, mert könnyen töredezik.)
- A lila hagymát karikákra vagy félkarikákra vágod.
Görög saláta elkészítése
- Az uborkát és paradicsomot tálban vagy tányérban összekevered.
- Rárakod a kockára vágott feta sajtot és az olíva bogyót.
- Tetejére szórod a lila hagymát. Rászórod a borsot.
Elkészítési idő
- Hozzávalók feldarabolása : 15 perc
- Összekeverés: 5 perc
Összesen: 20 perc
Tálalás
Fogyasztás előtt (és nem előbb) megöntözöd az olíva olajjal.
A görög salátához kicsit hasonló a bolgár sopszka, olíva bogyó nélkül.
Képek: saját készítésű saláta saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások