Harcsapörkölt: kevésbé népszerű, mint tejfölös habarással készült harcsapaprikás. Nehezebb elkészíteni, mert a halhús gyorsan puhul, így a hagyományos pörkölés itt nem jöhet szóba.
Harcsapörkölt recept
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók
4-6 személyre
- 1 kg harcsafilé
- 2 db közepes hagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 kiskanál csípős piros fűszerpaprika
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- só, bors
Bevásárlólista
- 1 kg harcsafilé
- 2 db közepes hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
Emlékeztető: zsír, édes és csípős piros fűszerpaprika, só, őrölt fekete bors
Harcsapörkölt elkészítése
Mivel a hal könnyen szétfő, a hagyományos módon nem célszerű többször zsírjára sütni, inkább arra kell törekedni, hogy a pörkölt alapnak ne legyen nagy a víztartalma, és a halkockákat sem kell ellepnie. A könnyen puhuló halhúst kevés vízzel is meg lehet párolni.
- Aprítsd fel a hagymát.
- Kezd el párolni olvasztott zsíron.
- Közben aprítsd fel a zöldpaprikát, paradicsomot és a halat.
- Amikor a hagyma kész, vedd le a tűzhelyről, add hozzá a fűszerpaprikát, zöldpaprikát és paradicsomot és az aljára önts nagyon kevés vizet. Keverd össze, ha szükséges, adj még hozzá egy kis vizet.
- Amikor kész az alap, add hozzá a felkockázott harácsát, sózd meg és kevés vízzel párold a halat puhára. Közben ne kevergesd, csak rázogasd, hogy a harcsa darabok szét ne essenek.
- Amikor a harcsa megpuhult, a pörkölt elkészült.
Elkészítési idő:
- hagymaaprítás, hal felkockázása, paprika, paradicsom feldarabolása: 15 perc
- Pörkölt alap és pörkölt elkészítése: 20 perc
Összesen: 35 perc
Harcsapörkölt tálalása
Tálalhatod
- nokedlival
- kapros nokedlival
- széles metélttel
- juhtúrós galuskával
Megjegyzés:
krumpli, rizs nem illik hozzá.
Harcsapörökölt recept képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások