Töltött paprika fagyasztás: hogy télen is fogyaszthass töltött paprikát, finomat, gyorsan, és nem csillagászati áron!
Töltött paprika készítés
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók
16 db közepes paprikához
-
16 db közepes zöldpaprika
-
1 kg darált sertéshús (lapocka, comb, dagadó)
-
1 fej hagyma apróra vágva
-
2 dl rizs
-
fűszerek: só, bors, édes piros fűszerpaprika, petrezselyem.
Bevásárlólista
-
16 db közepes zöldpaprika
-
1 kg darált sertéshús (lapocka, comb, dagadó)
-
1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: rizs, só, őrölt bors, piros fűszerpaprika, őrölt bors
Töltött paprika készítés
- A rizst 1 bögre vízben félig megfőzöd.(Ez azért kell, mert ha nyers rizst használsz, elvonja a nedvességet a töltelékből és kemény lesz – de nem probléma az sem, ha nem teljesen lesz puha). Amíg fő, elvégezheted a többi tisztítási-darabolási munkákat.
- A paprikákat megmosod, a belső részt eltávolítod. Ha esetleg nem ismernéd: ez legegyszerűbben úgy végezhető el, hogy a paprikát a bal kezedbe fogod, a jobb kezeddel megfogod a szárát és benyomod a paprikába, majd egy mozdulattal kiveszed. Így a paprikák előkészítését nagyon gyorsan elvégezheted.
- A darált húshoz hozzákevered az apróra vágott hagymát, a főtt rizst, megfűszerezed sóval, borssal, petrezselyemmel.
Töltötelék hozzávalók
- Összedolgozod.
Töltelék összedolgozva
- A tölteléket felosztod annyi részre, ahány paprikát szeretnél megtölteni. Közben, ha kell, korrigálhatsz (több vagy kevesebb töltött paprika lesz).
Töltelék szétosztása
- Betöltöd a kicsumázott paprikákba.
Paprika töltése
Parikák megtöltve-1
Parikák megtöltve-2
- A paprikákat a család létszámát és étvágyát figyelembe véve adagokban csomagolod. Nevet és dátumot írsz rá.
Töltött paprika fagyasztás előtt-2
Elkészítési idő (darált húsból):
- Rizs főzése (közben paprikák mosása, előkészítése): 20 perc
- Töltelék elkészítése: 10 perc
- Paprikák töltése, csomagolása: 10 perc
Összesen: 40 perc
Töltött paprika fagyasztás
Fagyasztás: a fagyasztó berendezés fagyasztó részében történjen.
Tárolás: a fagyasztó tároló fiókjaiban vagy rekeszeiben, esetleg hűtőszekrény fagyasztó részében, jól áttekinthető módon elhelyezve.
Fagyasztott töltött paprika felhasználása
Hasonló módon lehet elkészíteni, mint a friss töltött paprikát. Tapasztalatom szerint a fűszerezett paradicsomlében (amely lehet saját eltevés vagy vásárolt) a főzést még fagyasztott, vagy kissé felengedett állapotban célszerű megkezdeni. (Ha felengedjük a paprikát, nagyon puha lesz a héja, könnyebben szét is eshet.) Amikor a paprikák (töltelék) megpuhultak, a paradicsomlét célszerű berántani, hogy sűrűbb legyen a paprikához tálalt mártás.
Töltött paprika paradicsomszószban
Étel és képek: Pap Zsuzsa
A fagyasztott paprikát hogyan használjuk fel ? felolvasztva, vagy fagyosan ? És mibe főzzük ? vízben, vagy paradicsomban ? Mert amire itt van az utalás, az az egész folyamat leírása.
Kedves Gyula!
Igazad van, a felhasználásra vonatkozó rész valahogy kimaradt a cikkből.
Most itt is leírom: fagyos állapotban jó a főzést kezdeni, az ízlés szerint fűszerezett paradicsomlében (saját eltevés vagy vásárolt), amelyet a paprikák megpuhulása után rántással lehet besűríteni. Én évek óta így készítem télen a töltött paprikát.
Köszönöm a választ.