Sárgarépás narancs saláta: furcsának találhatod a narancsot és a sárgarépát egy salátában összehozva, de egy saláta sokféle alapanyagot elbír, mert az öntet összehozza őket.
Sárgarépás narancs saláta
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
4 adaghoz
- 2 db narancs
- 1 db kisebb sárgarépa
- 1 fej lila hagyma
- 1 db saláta közepe
- 1 marék mazsola
- 1 marék aszalt vörös áfonya
- 1 db citrom leve
- 4 evőkanál olíva olaj
- só, frissen őrölt bors
Bevásárlólista
- 2 db narancs
- 1 db kisebb sárgarépa
- 1 fej lila hagyma (használhatsz helyette újhagymát is)
- 1 db saláta
- 1 db citrom
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
Emlékeztető: olíva olaj, só, bors
Előkészítés
- A narancsok héját eltávolítod, a gerezdeket szétválasztod és feldarabolod.
- A sárgarépát megtisztítod, héját eltávolítod, lereszeled.
- A lila hagyma héját leszeded, karikára vagy (ez könnyebb) félkarikára vágod.
- A saláta belső leveleit használod fel a saláta készítéséhez, ezeket feltépkeded.
Sárgarépás narancs saláta készítése
Egy nagyobb tálba teszed a saláta hozzávalóit:
- a narancs darabokat,
- a reszelt sárgarépát,
- a felkarikázott lila hagymát
- a feltépkedett salátát
- a mazsolát
- az aszalt vörös áfonyát.
Elkészíted az öntetet:
- A z olíva olajat és a citromlevet összerázod.
- Belekevered a sót és borsot (ezek mennyisége ízlésedre van bízva).
A saláta alapot és az öntetet tálalás előtt összekevered.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 10 perc
- Öntet elkészítése: 5 perc
- Saláta összeállítása 5 perc
Összesen: 20 perc
Sárgarépás narancs saláta tálalása
Mivel ez a saláta nem tartalmaz fehérjét (húst vagy tojást), ezért húsokhoz köretként célszerű tálalni – akár külön salátás tányér sem kell hozzá.
Étel, képek és leírás: Pap Zsuzsa
Legutóbbi hozzászólások