Húsvéti saláta: miből is készülhetne másból, mint sonkából, kiegészítve friss fejes salátával és – bár kissé furcsának tűnhet – néhány szem friss eperrel.
Húsvéti saláta recept
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 1 fej saláta
- néhány szelet gépsonka, vagy vékonyan szeletelt más sonkaféle
- 6 – 7 szem friss eper
- 1 csomag szarvasi mozzarella
- 2 evőkanál olíva olaj
- néhány mentalevél vagy bazsalikom
Bevásárlólista
- 1 fej saláta
- néhány szelet gépsonka
- 6 – 7 szem friss eper
- 1 csomag szarvasi mozzarella
Emlékeztető: olíva olaj, menta vagy bazsalikomlevél
Megjegyzés:
- A sonka lehet még nyers füstölt sonka is vékonyra szeletelve és darabokra tépve, de főtt sonkadarabokat is lehet bele tenni.
- Lehet, hogy meg kell sózni. Ez attól függ, hogy a sonka mennyire sós.
Előkészítés
- A fejes salátáról távolítsd el az esetleges hibás részeket, szedd szét levelekre. Mosd meg és tépkedd darabokra. (Ha vágni szeretnéd – én ugyan ennek nem vagyok híve – rozsdamentes kést használj.)
- Az epreket vágd négy-négy darabba.
- A sonkát – fajtájától függően – tépkedd fel, vagy vagdald fel.
- A mozzarellákat félbe vágva használd fel.
Elkészítés
- Fogyasztás előtt készítsd el a salátát.
- A hozzávalókat egy megfelelő méretű tálban lazán keverd össze. Ha szükséges kevés sóval sózd meg.
- Öntsd rá egyenletesen elosztva az olíva olajat. Néhány mozdulattal keverd bele a salátába.
Elkészítési idő:
- Előkészítő munkák: 15 perc
- Összekeverés: 5 perc
Összesen: 20 perc
Tálalás
A húsvéti salátát elkészítés után célszerű rögtön fogyasztani.
Húsvéti saláta tálalva 2
Képek: saját készítésű saláta saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások