Húsvéti saláta: miből is készülhetne másból, mint sonkából, kiegészítve friss fejes salátával és – bár kissé furcsának tűnhet – néhány szem friss eperrel.

Húsvéti saláta 1

Húsvéti saláta recept

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 1 fej saláta
  • néhány szelet gépsonka, vagy vékonyan szeletelt más sonkaféle

    Sonka

    Sonka

  • 6 – 7 szem friss eper

    Eper

    Eper

  • 1 csomag szarvasi mozzarella

    Mozzarella

    Mozzarella

  • 2 evőkanál olíva olaj
  • néhány mentalevél vagy bazsalikom

Bevásárlólista

  • 1 fej saláta
  • néhány szelet gépsonka
  • 6 – 7 szem friss eper
  • 1 csomag szarvasi mozzarella

Emlékeztető: olíva olaj, menta vagy bazsalikomlevél

Megjegyzés:

  • A sonka lehet még nyers füstölt sonka is vékonyra szeletelve és darabokra tépve, de főtt sonkadarabokat is lehet bele tenni.
  • Lehet, hogy meg kell sózni. Ez attól függ, hogy a sonka mennyire sós.

Előkészítés

  • A fejes salátáról távolítsd el az esetleges hibás részeket, szedd szét levelekre. Mosd meg és tépkedd darabokra. (Ha vágni szeretnéd – én ugyan ennek nem vagyok híve – rozsdamentes kést használj.)

    Fejes saláta

    Fejes saláta

  • Az epreket vágd négy-négy darabba.
  • A sonkát – fajtájától függően – tépkedd fel, vagy vagdald fel.
  • A mozzarellákat félbe vágva használd fel.

Elkészítés

  1. Fogyasztás előtt készítsd el a salátát.
  2. A hozzávalókat egy megfelelő méretű tálban lazán keverd össze. Ha szükséges kevés sóval sózd meg.
  3. Öntsd rá egyenletesen elosztva az olíva olajat. Néhány mozdulattal keverd bele a salátába.
Húsvéti saláta tálalva 2

Húsvéti saláta elkészítve

Elkészítési idő:

  • Előkészítő munkák: 15 perc
  • Összekeverés: 5 perc

Összesen: 20 perc

Tálalás

A húsvéti salátát elkészítés után célszerű rögtön fogyasztani.

Húsvéti saláta tálalva 2

Húsvéti saláta tálalva 2

 

Képek: saját készítésű saláta saját felvételei.