Baconbe tekert csirkemáj: valódi csemege és fél óra alatt asztalra teheted. A szalonna, a fűszerek és a mellette sülő zöldpaprika nagyon jó ízűvé teszi a májat.

Baconbe tekert csirkemáj 1

Baconbe tekert csirkemáj recept

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

4 személyre

  • 8 db csirkemáj
  • 8 vékony szelet bacon szalonna
  • 2 db zöldpaprika
  • 4 csipet só (ha a szalonna nem elég sós)
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál baromfizsír (sertészsír is lehet)
  • 8 db fogpiszkáló

Bevásárlólista

  • 8 db csirkemáj
  • 8 vékony szelet bacon szalonna
  • 2 db zöldpaprika

Emlékeztető: só, bors, majoránna, kakukkfű, baromfi vagy sertészsír, esetleg olaj, fogpiszkáló

Megjegyzések:

  • Ha nagyobb étkű a család, fejenként 3 db májat is számolhatsz.
  • A körethez szerezz be friss zöldségeket- olívás fűszeres salátát készíts belőle.
  • Ha táplálóbb ételt szeretnél, készíts hozzá krumplipürét is. Ha ezt teszed, először a pürének való krumplit tedd fel főni.

Előkészítés

  • A csirkemájakat átnézed, az inakat és az esetleges zöldes részeket kivágod. Megszórod a fűszerekkel – ezt sütés közben is megteheted.
  • A zöldpaprika csumáját kiveszed, a paprikákat karikára szeleteled.

A baconbe tekert csirkemáj elkészítése

  1. A csirkemájakat megfűszerezed (ezt sütés közben is elvégezheted).
  2. Egy vágódeszkára kiterítesz 1 szelet bacon szalonnát.

    Csirkemáj és bacon szalonna

    Csirkemáj és bacon szalonna

  3. Ráhelyezed a csirkemájat.

    Csirkemáj becsavarása szalonnába

    Csirkemáj becsavarása szalonnába

  4. Betekered a májat a szalonnába és fogpiszkálóval összetűzöd, hogy sütés közben ne essenek szét.

    Rögzítés fogpiszkálóval

    Rögzítés fogpiszkálóval

  5. Hasonló módon begöngyölöd a többi májat is.

    Csirkemájak sütésre készen

    Csirkemájak sütésre készen

  6. Egy nagyobb serpenyőben (ha szükséges, kettőben) felmelegíted (forró legyen, ne langyos!) a zsírt és ráhelyezed a baconbe tekert csirkemájakat.
  7. Rászórod a felszeletelt zöldpaprikát.

    Csirkemájak sütése 1

    Csirkemájak sütése 1

  8. Amíg a máj sül, megmosod és feldarabolod a salátának való zöldségeket és elkészíted a salátát.
  9. 5 perc után – amikor alul már kissé megpirultak – megfordítod a májakat a serpenyőben és megsütöd a másik oldalukat is.

    Csirkemájak sütése 2

    Csirkemájak sütése 2

  10. Amikor a másik oldal és már kissé megpirult, a máj elkészült.

Elkészítési idő:

  • Csirkemájak megtisztítása, átnézése: 5 perc
  • Betekerés baconbe, összetűzés: 10 perc
  • Zöldpaprika felszeletelés, serpenyőbe rakás: 5 perc
  • Sütés: 10 perc

Összesen: 30 perc

Megjegyzések:

  • A csirkemájat csak sütés után sózd meg.
  • A sütés idejét ne nyújtsd el, mert közben a máj megkeményedik.

Baconbe tekert csirkemáj tálalása

  • Tedd a májakat egy nagyobb tányérra. Ha a szalonna nem volt elég sós, kevés sót is szórhatsz rá.
  • A salátát mellé tálalhatod.
Baconbe tekert csirkemáj 2

Baconbe tekert csirkemáj

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei