Dorozsmai molnár ponty: a nevéből ítélve biztosan van benne ponty és valamilyen tészta – de még más is. Ha megnézed a receptet, garantálom, el is készíted.
Dorozsmai molnár ponty recept
Elkészítési idő (jó munkaszervezéssel): 45 perc
Hozzávalók
A halhoz és tésztához:
- 8 szelet ponty (patkó)
- 4 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál piros édes fűszerpaprika
- só
- 2 dl napraforgó olaj
- 20 dkg csusza tészta
A gombapörkölthöz:
- 20 dkg termesztett gomba
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál zsír
- 1 kávéskanál piros fűszerpaprika
Bevásárlólista
- 8 szelet ponty (patkó)
- 20 dkg csusza tészta
- 20 dkg termesztett gomba
- 1 fej hagyma
Emlékeztető: liszt, édes piros fűszerpaprika, só, napraforgó olaj, zsír
Előkészítés
- hagyma és gomba feldarabolása
Elkészítés
- Elkészíted a gombapörköltet. Amíg a pörkölt párolódik, elkezdheted a hal panírozását és sütését.
- A lisztet összekevered a piros paprikával. Ne lepődj meg, alig fog benne látszani, mégis elég ahhoz, hogy a hal szépen süljön. Ha túl sokat teszel bele, akár meg is éghet és keserű lesz a panír.
- Felteszed a tészta főzővizét (vagy előkészíted vízforralóban).
- Beleforgatod a lisztbe a halszeleteket.
- Közben egy nagyobb serpenyőben felteszel annyi olajat melegedni, amennyi a halsütéshez szükséges.
- A felforrósodott olajba beleteszed a halszeleteket. Amikor megpirult az alsó fele, megfordítod és megsütöd a másik felét is.
- Amíg a halak sülnek, kifőzöd a tésztát.
- Amikor a halszeletek megsültek, tálalhatsz.
Elkészítési idő (pontyszeletekből és kész tésztából):
- Gombapörkölt készítése: 30 perc (közben hal lisztbe forgatása, tészta főzővízének felforralása)
- Hal sütése 3 adagban: további 15 perc (közben a tészta kifőzése)
Összesen: 45 perc (ha jól szervezed a munkát)
Dorozsmai molnár ponty tálalása
- A tányérokra felrakod a tésztát. Mellé teszed a halat. Az tészta tetejére teszed a gomba pörköltet.
- Tálalhatsz úgy is, hogy a tésztát összekevered a gombapörkölttel és úgy teszed a hal mellé.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Legutóbbi hozzászólások