Zöldborsó főzelék: borsófőzelék vagy cukorborsó főzelék néven az egyik legkeresettebb étel az interneten – valószínűleg azért, mert mind a gyerekek, mind a felnőttek szeretik.
Zöldborsó főzelék készítése
Elkészítési idő: mirelit zöldborsóból: 15 perc
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg mirelit zöldborsó (ha friss, a kifejtés ideje miatt csak akkor lesz gyors étel, ha előző nap kifejted)
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csipet só
- Cukor (semmi, vagy ízlés szerint)
- 3 dl húsleves kb.(vagy víz és ételízesítő)
- 4 db tojás (feltéthez).
Bevásárlólista
- 1 kg mirelit zöldborsó
- 4 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
Emlékeztető: zsír vagy olaj, liszt, só, cukor, alaplé vagy nátrium glutamát mentes ételízesítő
Elkészítés
- A zsírt (olajat) felmelegíted egy alkalmas méretű lábosban
- Ráteszed a leöblített zöldborsót, néhány perc után nagyon kevés vizet is teszel alája, kevés sóval sózod és addig párolod amíg puha lesz.
- Közben összevágod a petrezselymet és felteszed melegedni egy serpenyőben a tükörtojás sütéséhez az olajat.
- Amikor a borsó megpuhult, rászórod a lisztet, még egy kicsit kevered és felengeded a hideg húslevessel vagy vízzel. Annyi folyadékot tegyél rá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Ha nincs húslevesed, akkor használj vizet és tegyél bele – lehetőleg házi készítésű – ételízesítőt.
- Elkezded sütni kevés olajon a tükörtojásokat.
- Végül rászórod a petrezselyem felét. és felforralod. Ha nagyon sűrű lett, még egy kis húslevessel vagy vízzel felhígítod.
Elkészítési idő mirelit zöldborsóból:
- Zöldborsó dinsztelése: 10 perc
- Lisztszórás, felengedés, felforralás: 5 perc
Összesen: 15 perc
Megjegyzés:
A borsófőzelék elkészül 15 perc alatt, ha alapanyagként mirelit zöldborsót használsz. A friss zöldborsó tisztítása időigényes, tovább is kell főzni.
Zöldborsó főzelék tálalás
Rászórod a petrezselyem másik felét és a közben elkészült tükörtojással tálalod. (Más feltétet is készíthetsz hozzá, ha nem húsmentes ételként készíted: lehet mélyhűtött fasírozott is, amit a főzelék készítése közben kisüthetsz, esetleg előző napról megmaradt rántott szelet vagy rántott csirke, de lehet sült sertéshús is ).
Ha kíváncsi vagy más gyors ételek készítésére is, itt találod.
A zöldborsóról ebben a cikkben olvashatsz.
A zöldborsó főzelék fotói: saját készítésű étel saját felvételei
Legutóbbi hozzászólások