Csokoládékrém, csokikrém tortába, vagy krémes süteménybe: főzött csokikrém, elkészítése egyszerű, de kissé időigénye. A végeredmény fenomenális.
Csokoládékrém, csokikrém recept
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg étcsokoládé (legyen jó minőségű) – egy részét (negyedrészét) kakaóval is helyettesítheted.
- 20 dkg vaj
Bevásárlólista
- 4 db tojás
- 20 dkg étcsokoládé (legyen jó minőségű)
- 20 dkg vaj
Emlékeztető: porcukor
Megjegyzések:
- Ez a csokoládékrém a lehető legegyszerűbb azok között, amelyeket tortába készíthetsz. Jól kenhető, hűtőben tartva megfelelő állagú, nem „csúszik ki” a tortából.
- Ha a csokikrém piskóta szelethez készül, a piskóta méretétől függően kevesebbet is készíthetsz. Amint látod minden alkotó néggyel osztható, tehát akárhány tojással dolgozhatsz, a többi alkotó méretét hozzá igazítod.
Csokoládékrém, csokikrém készítése
- A vajat habosra kevered.
Vaj kikeverése
- Vízfürdőt készítesz. Keress két olyan lábast, ami egymásba tehető. Az alsó lábosba annyi vizet teszel, hogy a felső lábas ne érjen bele.
- A felső lábasba teszed a cukrot és a tojásokat. Összekevered.
- A vizet felforralod.
- A tojás-cukor keveréket állandó keverés mellett a vízgőz fölött sűrűre főzöd. Ez némi türelmet és időt igényel, mert elég lassan sűrűsödik be. A esetleg csomós lenne, törd át egy szűrőszitán.
Cukor és tojások összefőzése 1
Cukor és tojások összefőzése 2
- A csokoládét felolvasztod. Ügyelj arra, hogy ne melegedjen túl, éppen csak folyékony legyen.
- A felolvasztott csokoládét több lépésben belekevered a besűrűsödött tojásos keverékbe.
Olvasztott csokoládé hozzákeverése 1
Olvasztott csokoládé hozzákeverése 2
Olvasztott csokoládé hozzákeverése 3
Olvasztott csokoládé hozzákeverése 4
- A vajhoz részletekben hozzáadod a csokoládés masszát, és minden adag után jól összekevered.
Összekeverés
- Az eredmény: nagyon finom, habos, jó állagú csokoládékrém lesz.
Csokoládékrém készen
Elkészítési idő:
- Vaj kikeverése: 5 perc
- Tojás-cukor keverék besűrítése: 20 perc
- Csokoládé hozzákeverése: 10 perc
- Vaj és csokoládé massza összekeverése: 10 perc
Összesen: 45 perc
Felhasználás
Ez a csokikrém tortákhoz készült, elsősorban csokoládétortához.
Csokoládékrém tortában
Ha nem szeretnél tortaformával vesződni, készíthetsz csokoládés piskóta szeletet piskóta alaptésztából, vagy kakaós, diós piskótából is. Süsd szögletesre, vágd ketté és a két rész közé kend a krémet. Ha még egy kicsit jobbítani akarod, készíts a tetejére csokoládé mázat.
Csokitorta krém recepthez képek: saját készítésű krém saját felvételei.
Nem vagyok fiatal, sokat sütöttem már a hat unokámnak de ennyire finom csokikrémet még nem kevertem.Mindenben tökéletes csak legközelebb kevesebb cukorral készítem. Tortába csak ezt fogom tenni!
Köszönöm a visszajelzést és örülök, hogy jól sikerült!
Elkészítettem, nekem sajnos túl sűrű és ragadós lett. Valami könnyebb krémet képzeltem el.
Tortába olyan sűrű krém kell, ami nem „csúszik” ki belőle. A készítésnél 2 hibát lehet elkövetni: a vaj nincs jól kikeverve, vagy a főzött alkotóval történik valami.
Abban igazat adok neked, hogy ez nem egy „könnyű” krém. Léteznek olyan tortakrém változatok, amelyekben a vaj helyett besamell van. Nem a mártás, hanem liszt és tej nagyon sűrúre főzve (2púpos evőkanál liszthet 2 dl tej). Ebből is lehet jó krémet főzni. Régen készítettem így is krémeket (ez más tortakrémnél is jó megoldás). Majd előkeresem a receptet és lehet, hogy egy kisebb adagban elkészítem és akkor közzé is teszem.
Nagyon jol sikerult. Jol kenheto kremet keszitetem.
Kedves HaJnalka!
Örülök, hogy jól sikerült. Ez egy sokszor kipróbált recept, és még soha nem hagyott cserben.